ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αντεπίθεση των Ελλήνων στο Ρίο

Η αντεπίθεση των Ελλήνων στο Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή ξεχώρισε από την ελληνική παρουσία στην τέταρτη ημέρα των Αγώνων, ωστόσο δεν ήταν η μοναδική μας επιτυχία. Δείτε τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές.

Εξαιρετική ήταν η τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο για τους Έλληνες αθλητές αφού η χώρα μας πρόσθεσε στη συλλογή της το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα.

Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Την Πέμπτη δύο ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την κατάκτηση μεταλλίων στην κωπηλασία. Τόσο το διπλό σκιφ των γυναικών, όσο και η ελαφριά τετράκωπος πήραν την πρόκριση και τα δύο πληρώματα είναι έτοιμα να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων την 4η ημέρα:

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Κορακάκη Αννα, 25m Πιστόλι: Χρυσό μετάλλιο

Τι να γράψει κανείς για αυτό το κορίτσι. Στα 20 της χρόνια έχει γράψει ήδη το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χρυσό στα 25μ. πιστόλι.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ημιτελικά - Διπλό σκιφ γυναικών (Νικολαΐδου/Ασουμανάκη): Πρόκριση στον τελικό

Ένα μόλις χρόνο αφότου έγιναν ζευγάρι η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:51.99 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό (Πέμπτη 11/8, 16.10).

Ημιτελικά - Τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο ελαφρών βαρών ανδρών (Ντούσκος/Γιάνναρος/Πέτρου/Μαγδανής): Πρόκριση στον τελικό

Οι Έλληνες κωπηλάτες πέρασαν 3οι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:23.95. Έτσι, οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, μαζί με τον 8ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο την Πέμπτη (11/8), στις 16:44.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Ψάρρα Ευαγγελία με Καουανάκα (Ιαπωνία) φάση των 64: Αποκλεισμός

Στα 42 της χρόνια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας αντιμετώπισε την πολύ δυνατή Γιαπωνέζα Καόρι Καουανάκα, από την οποία ηττήθηκε με 3-7, σε μία αναμέτρηση όπου θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο, καθώς ξεκίνησε αρκετά καλά. Έτσι, αποχαιρέτησε το Ρίο, βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Μουστόπουλος Ρομάν, -81 Kg πρώτος γύρος με Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ): Αποκλεισμός

Αποκλεισμός σοκ για τον Ρομάν Μουστόπουλο από τη φάση των «32» της κατηγορίας των -81 κιλών για το Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Ρίο. Ο Έλληνας τζουντόκα, έχασε με Ippon από τον Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Μιτάκης (Finn - 1η & 2η ιστιοδρομία)

Πρεμιέρα για τα Finn της ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όμως με τον Γιάννη Μιτάκη να μένει στα... ρηχά. Ο Έλληνας ιστιοπλόος πήρε την 12η θέση στην 1η ιστιοδρομία και δεν τερμάτισε στην 2η, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 18η θέση της γενικής κατάταξης με 36 β.π. Πρώτος είναι ο Σλοβένος Βασίλι Ζμπόγκαρ με 4 β.π., δεύτερος ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ με 7 β.π. και τρίτος ο Αργεντινός Φακούντο Ολέτσα Μπαζάν με 10 β.π.

Κοκκαλάνης (RSX - 4η, 5η & 6η ιστιοδρομία)

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε χθες ο Βύρων Κοκκαλάνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σήμερα στην 4η ιστιοδρομία των RS:X έμεινε στην 13η θέση, στην 5η ιστιοδρομία πήρε την 5η θέση, όπως και στην 6η ιστιοδρομία, η οποία είχε νικητή τον Ολλανδό Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε.Έτσι, ο Έλληνας ιστιοπλόος βρέθηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας ακόμα έξι ιστιοδρομίες πριν την τελική μάχη του για ένα μετάλλιο.

Σκαρλάτου (RSX - 4η, 5η & 6η ιστιοδρομία)

Στην 12η θέση στην 4η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών και την 17η θέση στην 5η ιστιοδρομία, η Αγγελική Σκαρλάτου πήρε την 15η θέση στην 6η ιστιοδρομία, κι έτσι η Ελληνίδα ιστιοπλόος έπεσε στην 15η θέση της γενικής κατάταξης. Προηγείται η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι, δεύτερη είναι η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν και τρίτη η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ Κριστιάν, 100μ ελεύθερο, προκριματικά: Αποκλεισμός

Αν και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη τρίτος στην πέμπτη προκριματική σειρά με επίδοση 48.68, με την οποία βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (48.85 από τις 24/5/15 στο Νανσί), ωστόσο κατετάγη 20ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

Κουλούρης Δημήτρης, 200μ πρόσθιο, προκριματικά: Αποκλεισμός

Σαμιλίδης Παναγιώτης, 200μ πρόσθιο προκριματικά: Αποκλεισμός

Οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς των 200 μέτρων πρόσθιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Σαμιλίδης κατέλαβε την όγδοη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 2:12.68 και την 27η στο σύνολο, την ώρα που ο Κουλούρης κατετάγη έβδομος στην 2η προκριματική σειρά με επίδοση 2:14.86 και 35ος στο σύνολο. Έτσι, αμφότεροι οι Έλληνες πρωταθλητές έμειναν εκτός της προνομιούχου 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

Ο πίνακας των μεταλλίων των αγώνων

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ