ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφτασε τα 116 μετάλλια η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έφτασε τα 116 μετάλλια η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συγκομιδή των ελληνικών μεταλλίων άνοιξε στη δεύτερη κιόλας ημέρα των αγώνων με τη χώρα μας να έχει πλέον 116 μετάλλια μετά από αυτό της Άννας Κορακάκη.

Η Άννα Κορακακή πρόσθεσε το όνομα της στη λίστα των Ελλήνων μεταλλιούχων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ήταν το 116ο μετάλλιο για τη χώρα μας από το 1896 όταν και είχαμε αναβίωση των Αγώνων.

Παράλληλα, η αθλήτρια τις προσπάθειες της οποίας υποστηρίζει ο Stoiximan, έγινε η 35η γυναίκα που κατακτά μετάλλιο για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΟΕ το πρώτο ελληνικό μετάλλιο κατακτήθηκε στις 9 Απριλίου του 1896 από τον Ιωάννη Μητρόπουλο που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους κρίκους. Για να φτάσουμε στην πρώτη κατάκτηση μεταλλίου από γυναίκα έπρεπε να περάσουν σχεδόν 100 χρόνια και συγκεκριμένα στους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και τη Βούλα Πατουλίδου.

Το τελευταίο χρονικά ελληνικό μετάλλιο, πριν από αυτό της Κορακάκη στο Ρίο, είναι αυτό που κατέκτησαν στην κωπηλασία οι Τσιάβου - Γιαζιτζίδου στις 4 Αυγούστου του 2012 στο Λονδίνο. Φυσικά, φυσικά ελπίδα όλων μας είναι στον πίνακα που ακολουθεί να προστεθούν και άλλοι αθλητές με τη χώρα μας να έχει σοβαρές ελπίδες να ξεπεράσει σίγουρα τη συγκομιδή μεταλλίων του Λονδίνου.

Αναλυτικά όλοι οι Έλληνες Ολυμπιονίκες:

Αναλυτικά η λίστα με τις Ελληνίδες που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

Βούλα Πατουλίδου

Νίκη Μπακογιάννη

Κατερίνα Θάνου

Μιρέλα Μανιάνι

Τασούλα Κελεσίδου

Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Άννα Πολλάτου, Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδινλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή)

Φανή Χαλκιά

Αθανασία Τσουμελέκα

Σοφία Μπεκατώρου

Αιμιλία Τσουλφά

Πηγή Δεβετζή

Ελισάβετ Μυστακίδου

Γεωργία Ελληνάκη

Δήμητρα Ασιλιάν

Άντι Μελιδώνη

Αγγελική Καραπατάκη

Κική Λιόση

Βούλα Κοζομπόλη

Κατερίνα Οικονομοπούλου

Αντιγόνη Ρουμπέση

Εύη Μωραϊτίδου

Ευτυχία Καραγιάννη

Γιούλη Λαρά

Τόνια Μωραΐτη

Ανθή Μυλωνάκη

Σοφία Παπαδοπούλου

Βιργινία Κραβαριώτη

Αλεξάνδρα Τσιάβου

Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Άννα Κορακάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ