ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι

Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Άννα Κορακάκη με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. πιστόλι επικρατώντας στον τελικό επί της Γερμανίδας, Μόνικα Καρς με 8-6.

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε το όνομα της η Άννα Κορακάκη αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χρυσό στα 25μ. πιστόλι. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έγινε έτσι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας η οποία καταφέρνει σε μία διοργάνωση να κατακτήσει δύο μετάλλια.

Η Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr, τερμάτισε στην πρώτη θέση του ημιτελικού έχοντας 19 εύστοχες βολές και έτσι πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου και αντιμετώπισε την Γερμανίδα, Μόνικα Κάρς, η οποία είχε 18 εύστοχες προσπάθειες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας προβάδισμα με 6-0, αλλά η Γερμανίδα κατάφερε να στείλει τον τελικό στην παράταση. Εκεί όμως μίλησε η ελληνική ψυχή. Με εντυπωσιακή ψυχραιμία η Άννα Κορακάκη πήρε τη νίκη με 8-6 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον μικτό τελικό πάλεψαν οι Ζανγκ (Κίνα) και Γκέρμπερ (Ελβετία) αφού στον ημιτελικό είχαν από 17 εύστοχες βολές. Εκεί η Ελβετίδα με 8-4 ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Κορσούνοβα από την Ρωσία, έκτη ήταν η Σαλουκβάντζε (Γεωργία), έβδομη η Γιο (Β. Κορέα) και όγδοη η Μπόνεβα (Βουλγαρία).

Η κατάταξη στα 25μ. πιστόλι

1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)

2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)

3. Χέιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)

4. Γινγκγίνγκ Ζανγκ (Κίνα)

5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)

6. Νίνο Σαλουκβάντζε (Γεωργία)

7. Γιονγκ Σουκ Γιο (Β. Κορέα)

8. Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ