ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυλαία με Μερούση, Καλομοίρη στο Μαραθώνιο

Αυλαία με Μερούση, Καλομοίρη στο Μαραθώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δύο ελληνικές συμμετοχές των Μερούση και Καλομοίρη στο επίπονο αγώνισμα του Μαραθωνίου πέφτει η αυλαία των αγώνων στίβου στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λίγες ώρες πριν την επίσημη τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Με δύο ελληνικές συμμετοχές στο επίπονο αγώνισμα του Μαραθωνίου πέφτει αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου στις 15.30 ώρα Ελλάδας, η αυλαία των αγώνων στίβου στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λίγες ώρες πριν την επίσημη τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Στα 42.195 μέτρα των ανδρών θα μετάσχουν ο Πανελληνιονίκης Χριστόφορος Μερούσης και ο Μιχάλης Καλομοίρης στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες και να κάνουν καλές επιδόσεις, κόντρα σε μεγαθήρια του αγωνίσματος.

Ο Μερούσης έχει ατομικό ρεκόρ 2.19.00 και ο Καλομοίρης 2.29.30 με τον Κενυάτη Ελιούτ Κιπτσόγκε να έχει σημειώσει φέτος την κορυφαία επίδοση (2.03.05), ενώ κάτοχος του τίτλου από το 2012 στο Λονδίνο είναι ο Στέφεν Κίπροτιτς (Ουγκάντα) ο οποίος φέτος έχει καλύψει την απόσταση σε 2.07.46.

Πάντως υπάρχουν δεκάδες αθλητές με πολύ καλούς χρόνους αλά και εμπειρίες, που μάλλον απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά σε φαβορί, αφού οι περισσότεροι είναι ικανοί να ανεβούν στο βάθρο των νικητών. Συνολικά θα μετάσχουν 155 δρομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ