ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβλήθηκε η medal race των Μάντη - Καγιαλή

Αναβλήθηκε η medal race των Μάντη - Καγιαλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η medal race στα 470 των ανδρών αναβλήθηκε για την Πέμπτη και έτσι οι Μάντης και Καγιαλής θα πρέπει περιμένουν ακόμα μία ημέρα για να μάθουν πιο μετάλλιο θα κατακτήσουν.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες η ιστιοδρομία του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή αναβάλλεται. Ο λόγος είναι και πάλι ο ίδιος αφού ο αέρας δεν έκανε και πάλι τη χάρη στους διοργανωτές που αναγκάστηκαν να αναβάλλουν την medal race στα 470 των ανδρών.

Η άπνοια έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους διοργανωτές οι οποίοι θέλουν τώρα να χωρέσουν τουλάχιστον τρεις κούρσες μεταλλίων στο πρόγραμμα της Πέμπτης (18/8).

Ήδη, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι δύο ιστιοδρομίες στα 49er τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Την ίδια ώρα πιέζουν πλέον και τα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση των αγώνων σε όλα τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας αφού πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο (18/8).

Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό πλήρωμα έχει εξασφαλίσει ήδη την κατάκτηση ενός μεταλλίου και το μόνο που απομένει είναι να μάθει τι χρώμα θα έχει αυτό. Στον αγώνα μεταλλίων συμμετέχουν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τη συγκεκριμένη κούρσα δεν μπορεί να την "πετάξει" κανένα πλήρωμα. Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα, αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Κατακτούν το ασημένιο αν δεν γίνει αύριο η medal race

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην περίπτωση που υπάρξει και αύριο άπνοια που δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή της medal race τότε τα μετάλλια θα μοιραστούν σύμφωνα με τη γενική κατάταξη που διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση της 10ης ιστιοδρομίας, όπερ σημαίνει ότι το ελληνικό πλήρωμα θα πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ