ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός Αγώνων, λόγω αλκοόλ, αντίπαλος του Πετρούνια!

Εκτός Αγώνων, λόγω αλκοόλ, αντίπαλος του Πετρούνια!

Ο Γιούρι Φαν Γκέλντερ έχει προκριθεί στον τελικό των κρίκων αλλά δεν θα αγωνιστεί, καθώς οι άνθρωποι της ολλανδικής αποστολής τον απέκλεισαν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι κανονισμοί που πρέπει να ακολουθούν οι αθλητές της ολλανδικής ομάδας είναι πολύ αυστηροί. Ο αντίπαλος του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους Γιούρι φαν Γκέλντερ δεν τους τήρησε και έτσι ο επικεφαλής της Ολλανδικής αποστολής, αποφάσισε να τον θέσει εκτός αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός αθλητής έφυγε το βράδυ του Σαββάτου (6/8) από το Ολυμπιακό Χωριό και πέρασε τη νύχτα του με πολύ κέφι και αλκοόλ, προτού επιστρέψει τις πρώτες πρωινές ώρες στο δωμάτιο του. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάπου εκεί τελείωσαν για τον 33χρονο αθλητή της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό στο αγώνισμα των κρίκων ως όγδοος!

Βλέπετε, οι Ολλανδοί δεν επιτρέπουν στους αθλητές τους να φεύγουν από το Ολυμπιακό Χωριό και φυσικά το αλκοόλ απαγορεύεται (όχι μόνο από τους Ολλανδούς). Επιπλέον το γεγονός πως όσοι αθλητές ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Ολυμπιακή διοργάνωση δεν μπορούν να παραμένουν δίπλα στην ομάδα, ώστε να μην αποσυντονίζουν τους υπόλοιπους αθλητές, δείχνει την αυστηρότητα των Ολλανδών.

Ο επικεφαλής της αποστολής Μαουρίτς Χέντρικς δεν έμεινε στα λόγια και την Τρίτη (9/8) ανακοίνωσε τον αποκλεισμού του φαν Γκέλντε με την εξής δήλωση: " Είναι τρομερό για τον Γιούρι, αλλά αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή, δεδομένης της παραβίασης των των αρχών μας".

Για όσους γνωρίζουν βέβαια τον Γιούρι φαν Γκέλντερ το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των κρίκων του 2005, είχε αποβληθεί από την ολλανδική ομάδα και του είχε αφαιρεθεί και το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους εθνικούς αγώνες του 2009, αφού αποκαλύφθηκε ότι τρεις μέρες πριν το συγκεκριμένο αγώνα είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ