ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκπληξη με Πλουσένκο στο Σότσι

Έκπληξη με Πλουσένκο στο Σότσι

Μολονότι έχει να αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση εδώ και τέσσερα χρόνια ο Γεβγένι Πλουσένκο θα έχει την ευκαιρία για μια τελευταία παράσταση στο Σότσι.

Την αρχή έκανε ο πρώτος Ρώσος λαμπαδηδρόμος (στην Αρχαία Ολυμπία) Άλεξ Οβέσκιν, λέγοντας πως σημαιοφόρος της Ρωσίας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι πρέπει να είναι ο Γεβγένι Πλουσένκο, όχι ο ίδιος.

Ένα 24ωρο μετά επιβεβαιώθηκε πως ο σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ θα είναι ο μοναδικός Ρώσος που θα αγωνιστεί στο ατομικό ανδρών στο Σότσι. Τη σημαία θα πρέπει να την περιμένει να του δώσουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η επιλογή του 31χρονου χρυσού Ολυμπιονίκη το 2006 είναι καθαρά κυβερνητική απόφαση. Η Ρωσία δεν κυριαρχεί πλέον στο ατομικό ανδρών και ο Πλουσένκο αντιπροσωπεύει την τελευταία ελπίδα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ακόμα και του χρυσού.

Ο Πλουσένκο πέρασε το τεστ, εκτελώντας το πρόγραμμα του μπροστά σε ένα πάνελ ειδικών, πείθοντας τους ότι πρέπει να προτιμηθεί.

Δήλωσε πως το τεστ πήγε καλά και πραγματοποίησε "καθαρά" δύο τετραπλά άλματα, ένα από τα δυσκολότερα στοιχεία στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Ουσιαστικά η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο ήταν πριν από τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, όταν έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον Αμερικάνο Έβαν Λάισατσεκ, αν και σύμφωνα με τον ίδιο και επιφανείς ανθρώπους του σπορ έπρεπε να πάρει υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 ο Πλουσένκο τραυματίστηκε και απέσυρε τη συμμετοχή του. Τον περασμένο Νοέμβριο νίκησε σε έναν αγώνα στη Ρίγα.

Στο ρωσικό πρωτάθλημα κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Μαξίμ Κόβτουν, όμως ο μικρός δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από μια πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Ούτε ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης, Σεργκέι Βορόνοβ, ούτε ο χάλκινος Κονσταντίν Μένσοβ κρίθηκαν αρκετοί για να αγωνιστούν στο Σότσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ