ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέρασαν στην 8άδα οι ΗΠΑ και η Βραζιλία

VANCOUVER, BC - JULY 05:  Carli Lloyd #10 of the United States celebrates scoring the opening goal against Japan in the FIFA Women's World Cup Canada 2015 Final at BC Place Stadium on July 5, 2015 in Vancouver, Canada.  (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)
VANCOUVER, BC - JULY 05: Carli Lloyd #10 of the United States celebrates scoring the opening goal against Japan in the FIFA Women's World Cup Canada 2015 Final at BC Place Stadium on July 5, 2015 in Vancouver, Canada. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images) GETTY IMAGES

Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στις "8". Οι Αμερικανίδες νίκησαν 1-0 τη Γαλλία και με "2 στα 2" πέρασαν στην επόμενη φάση. Γλίτωσαν στο τέλος οι Γερμανίδες, νίκες για Καναδά, Κίνα, Ν. Ζηλανδία, Βραζιλία.

Η γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτείων επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε εύκολα και όπως αναμενόταν στις "8" των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επικράτησε 1-0 της Γαλλίας στο Μινεϊράο, έκανε το "2 στα 2" και πέρασε στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε η Κάρλι Λόιντ στο 63ο λεπτό.

Εξάλλου, για τον έκτο όμιλο ο Καναδάς επικράτησε 3-1 της Ζιμπάμπουε. Η Μπέκι άνοιξε το σκορ στο 7', η Σινκλέρ στο 19' διπλασίασε τα γκολ της ομάδας της και το 3-0 έκανε στο 35' ξανά η Μπέκι. Απλά μείωσε η Τσιράντου στο 86' για το τελικό σκορ.

Στην "Κορίνθιανς Αρένα", η Γερμανία ισοφάρισε στο 88' τη Σουηδία και απέφυγε μια οδυνηρή ήττα για τον έκτο όμιλο. Το πρώτο γκολ της Γερμανίας σημείωσε η Σάρα Ντέμπριτς στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου (45΄+1΄). Η Σουηδία δεν κατάφερε να κρατήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού προηγήθηκε με γκολ των Σαμάνθα Κερ (6'), Κέιτλιν Φουρντ (45').

"Ζωντανή"έμεινε η Κίνα στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους προημιτελικούς. Η ασιατική ομάδα νίκησε 2-0 τη Νότια Αφρική στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ε' ομίλου, σε ματς που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Τα γκολ πέτυχαν η Γιάσα Γκου στο 45'+1' και η Ρουγίν Ταν στο 87'.

Η Νέα Ζηλανδία επιβλήθηκε 1-0 της Κολομβίας για τον Ζ' Όμιλο και σε ματς που έγινε στο Μινεϊράο χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 31' η Άμπερ Χερν. Η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία θα διεκδικήσουν στον μεταξύ τους αγώνα (Τετάρτη) τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει πρόκριση στις "8", μαζί με τις ΗΠΑ.

Τέλος, επίδειξη δύναμης έκανε η Βραζιλία στον δεύτερο αγώνα της. Η "σελεσάο" συνέτριψε 5-1 την Σουηδία, σε ματς που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8». Τα γκολ πέτυχαν οι Μπεατρίς (21', 86'), Κριστιάνε (25') και Μάρτα (44' -πεν., 80'). Μείωσε στο 89' η Λότα Σέλιν για τη Σουηδία.

Δείτε το γκολ που χάρισε τη νίκη στις ΗΠΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ