ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έγραψε ιστορία η Τσουσοβίτινα

Έγραψε ιστορία η Τσουσοβίτινα

Η Οξάνα Τσουσοβίτινα στα 41της χρόνια αγωνίστηκε στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής στο Ρίο παίρνοντας έτσι μέρος για έβδομη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα σπουδαίο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η Οξάνα Τσουσοβίτινα, που λόγω και της ιδιαιτερότητας του αθλήματος, πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.

Η γυμνάστρια από το Ουζμπεκιστάν αγωνίστηκε σε ηλικία 41 ετών στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής κι έφτασε τις 7 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τις περισσότερες από κάθε άλλο γυμναστή ή γυμνάστρια στην Ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον θρυλικό Βούλγαρο Γιορνάν Γιόβτσεφ, ο οποίος σταμάτησε στις 6 συμμετοχές, από το 1992 στη Βαρκελώνη έως και το 2012 στο Λονδίνο.

Το 1992 πρωτοεμφανίστηκε και η Τσουσοβίτινα, ως μέλος της ομάδας γυμναστικής της τότε Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων χωρών, συνέχισε το 1996, το 2000 και το 2004 ως αθλήτρια του Ουζμπεκιστάν, το 2008 και το 2012 αγωνίστηκε με την ομάδα της Γερμανίας και τώρα στο Ρίο 2016 αγωνίζεται πάλι με το Ουζμπεκιστάν.

Γεννήθηκε το 1975 στην Μπουκχάρα και τα πρώτα χρόνια υπήρξε μέλος της ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης. Στην καριέρα της έχει καταγράψει τίτλους σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και σε Πανασιατικούς, ενώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κατακτήσει δύο μετάλλια, το 1992 το χρυσό στο ομαδικό και το 2008 το ασημένιο στο άλμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ