ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφτασε μέχρι την κορυφή ο Καλμουρζάεφ

Έφτασε μέχρι την κορυφή ο Καλμουρζάεφ

Αν και δυσκολεύτηκε να φτάσει στον τελικό των -81κιλών στο τζούντο τελικά ο Ρώσος Χασάν Καλμουρζάεφ κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου κόντρα στον Στίβενς.

Το golden score στον προημιτελικό (με τον Καναδό «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Φορτιέ) και στον ημιτελικό (με τον Τομά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), τον έφεραν στον τελικό της κατηγορίας των -81 κιλών. Και ο Ρώσος Χασάν Καλμουρζάεφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο 22χρονος τζουντόκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά τη νίκη με Ippon επί του Αμερικανού Τρέβις Στίβενς (σ.σ. 5ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου) και ανέβασε την Ρωσία προσωρινά στην πρώτη θέση του συνολικού πίνακα μεταλλίων στο Ολυμπιακό τουρνουά του «ευγενικού αθλήματος».

Η Ιαπωνία μετά από διάλειμμα μιας κατηγορίας (-63κ. γυναικών) ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών (3ος ο Ναγκάσε), ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πανηγύρισαν το πρώτο τους μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά τζούντο (σ.σ. το δεύτερο συνολικά ως χώρα μετά το χρυσό του 2004 στη σκοποβολή) με μια μεταγραφή από Ουκρανία, τον Σέργκιου Τομά.

Η πρώτη επτάδα της κατηγορίας των -81 κιλών:

1. Χασάν Καλμουρζάεφ (Ρωσία)

2. Τρέβις Στίβενς (ΗΠΑ)

3. Τακανόρι Ναγκάσε (Ιαπωνία)

3. Σέργκιου Τομά (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

5. Αφταντίλ Τσρικισβίλι (Γεωργία)

5. Ματέο Μαρκοτσίνι (Ιταλία)

7. Αντουάν Βαλόι-Φορτιέ (Καναδάς)

7. Ιβάιλο Ιβανόφ (Βουλγαρία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ