ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο χρυσά για την Ιαπωνία στο τζούντο!

Δυο χρυσά για την Ιαπωνία στο τζούντο!

Το τρίτο, μέχρι στιγμής, χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο "Ρίο 2016" κατέκτησε η Χαρούκα Τατσιμότο. Ο Μπέικερ έκανε το καθήκον του στα -90 κιλά.

Το τρίτο, μέχρι στιγμής, χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο "Ρίο 2016" κατέκτησε η Χαρούκα Τατσιμότο. Η 26χρονη, τέσσερα χρόνια μετά την έβδομη θέση στο Λονδίνο, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στα -70 κιλά μετά τη νίκη με Ippon (σε λιγότερο από τρία λεπτά) επί της Γιούρι Αλβεάρ από την Κολομβία (Νο-2 στον κόσμο).

Να σημειωθεί, ότι η Ιαπωνία κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία από το 2004 (Μασάε Ουένο), με μοναδική... παραφωνία το 2012, οπότε και στην κορυφή ανέβηκε η Γαλλίδα, Λουσί Ντεκός.

Οι επτά πρώτες της κατηγορίας των -70 κιλών:

1. Χαρούκα Τατσιμότο (Ιαπωνία)

2. Γιούρι Αλβεάρ (Κολομβία)

3. Σάλι Κόνγουεϊ (Μ. Βρετανία)

3. Λάουρα Βάργκας Κόχ (Γερμανία)

5. Μαρία Μπερναμπέου (Ισπανία)

5. Μπερναντέτ Γκραφ (Αυστρία)

7. Κελίτα Ζούπανσιτς (Καναδάς)

7. Λίντα Μπόλντερ (Ισραήλ)

Ο Μπέικερ έκανε το καθήκον του στα -90 κιλά

"Χρυσή" αποδείχθηκε η 10η Αυγούστου για το ιαπωνικό τζούντο. Μετά την Χαρούκα Τατσιμότο στα -70 κιλά και ο Μασού Μπέικερ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης των -90 κιλών.

Ο εκπρόσωπος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, στον τελικό νίκησε τον Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι από την Γεωργία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, παίρνοντας και άτυπη ρεβάνς για λογαριασμό του ιαπωνικού τζούντο για την ήττα που είχε γνωρίσει πριν από 12 χρόνια ο συμπατριώτης του Χιρόσι Ιζούμι από τον Γεωργιανό Ζουράμπ Ζβιανταουρί στον αντίστοιχο τελικό της Αθήνας.

Όσον αφορά στον Κινέζο, Σουνζχάο Τσενγκ, ο οποίος στέρησε από τον Ηλία Ηλιάδη το δικαίωμα να προχωρήσει πέραν της φάσης των "32", κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη επί του Οτγκονμπαατάρ Λκαγκβασουρέν (Μογγολία) στον τελικό των ρεπεσάζ.

Η πρώτη επτάδα στην κατηγορία των -90 κιλών:

1. Μασού Μπέικερ (Ιαπωνία)

2. Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι (Γεωργία)

3. Ντονγκχάν Κβακ (Κορέα)

3. Σουνζχάο Τσενγκ (Κίνα)

5. Οτγκονμπαατάρ Λκαγκβασουρέν (Μογγολία)

5. Μάρκους Νίμαν (Σουηδία)

7. Αλέξαντρ Ιντίρ (Γαλλία)

7. Μαμανταλί Μεντίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ