ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αδέρφια, διαφορετικές εθνικές ομάδες

Δύο αδέρφια, διαφορετικές εθνικές ομάδες

Ο Πάου και ο Τσάβι Βέλα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του κανό καγιάκ, αλλά θα το πράξουν έχοντας άλλη εθνικότητα!

Κάθε μεγάλη διοργάνωση έχει τις δικές της μικρές, περιφερειακές ιστορίες... Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση!

Στο άθλημα του κανό καγιάκ θα πάρουν μέρα τα αδέρφια Βέλα, ο Πάου και ο Τσάβι. Μέχρι εδώ, όλα καλά, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που δύο αδερφοί θα διαγωνιστούν στο ίδιο άθλημα. Ωστόσο, οι αφοί Βέλα θα το πράξουν με διαφορετική εθνικότητα!

Ο Πάου θα διαγωνιστεί ως Ισπανός και ο Τσάβι ως Βραζιλιάνος, γεγονός που θυμίζει τους αδερφούς Τσάκα, οι οποίοι στο πρόσφατο Euro είχαν αγωνιστεί ο ένας με την Αλβανία και ο άλλος με την Ελβετία!

Ο Πάου, ο μεγαλύτερος εδώ και χρόνια είναι μέλος της Εθνικής Ισπανίας. Όμως, ο Τσάβι, ο μικρότερος, δεν κέρδιζε την κλήση και αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες με άλλον τρόπο!

Εκμεταλλευόμενος τις βραζιλιάνικες ρίζες του, αφού ο παππούς του ήταν Βραζιλιάνος μετανάστης, έλαβε την υπηκοότητα πριν από 8 χρόνια, το 2008. Μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, διεκδίκησε την ένταξη του στην Βραζιλία και τελικά, κατάφερε να πάει στο Ρίο!

Οι δύο αδερφοί δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο, αφού παίρνουν μέρος σε διαφορετικές κατηγορίες, ωστόσο το βέβαιο είναι πως θα έχουν για πάντα την ανάμνηση της κοινής παρουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ