ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δοξάσατε την Ελλάδα και μας κάνατε υπερήφανους»

«Δοξάσατε την Ελλάδα και μας κάνατε υπερήφανους»
NIKOS KARANIKOLAS © 2016

Το Lascaris Foundation συγχαίρει τους Χάλκινους Ολυμπιονίκες στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016.

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια το Lascaris Foundation συγχαίρει τους χάλκινους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, τους οποίους στήριξε με κάθε τρόπο σε όλη την προσπάθειά τους μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο στην κατηγορία 470.

ο Ίδρυμα που εδρεύει στην Ζυρίχη ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό να προστατεύει, να διατηρεί, να προωθεί και να ενισχύει την ελληνική εθνική ταυτότητα και ταυτόχρονα να χρηματοδοτεί δράσεις παιδείας και πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, αθλητισμού και υγείας, νιώθει ιδιαίτερα περήφανο, που χορήγησε τους άξιους αυτούς ιστιοπλόους, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσιμης Ολυμπιακής προετοιμασίας τους.

"Το μόνο πους τους ζητήσαμε ήταν να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις και να κάνουν το καλύτερο δυνατό", ανέφερε ο πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Λάσκαρης κατά την αποθεωτική υποδοχή των αθλητών στην Αθήνα, στην οποία παραβρέθηκε προκειμένου να τους δώσει και από κοντά τα θερμά του συγχαρητήρια και να τους ευχηθεί το καλύτερο για το μέλλον.

Ο Νίκος Λάσκαρης στο μήνυμά του για την επιτυχία των δύο πρωταθλητών τόνισε:

“Από την πρώτη μέρα που γνωρίσαμε τα παιδιά και βρεθήκαμε στο πλευρό τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είχαμε μια ιδιαίτερη χημεία. Λειτουργήσαμε με ομαδικό πνεύμα και είχαμε μια άψογη συνεργασία.

Θέλω να πιστεύω ότι εμείς από την πλευρά μας βάλαμε γερές βάσεις για να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά αντιμετώπισαν δυσκολίες, αλλά η προσπάθειά τους ήταν συνεχής και επίμονη και αυτό είναι κάτι που διακρίναμε και μας άρεσε.

Ο Τάκης και ο Παύλος αξίζουν τη στήριξη όλων. Έχουν διάθεση, έχουν όρεξη και αυτό είναι κάτι που μας κάνει ακόμα περισσότερο αισιόδοξους για το μέλλον. Άλλωστε όπως είπαν αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αυτό δεν είναι το φινάλε της διαδρομής, αλλά μια αρχή.

Σε αυτή την αρχή να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Όπως ακριβώς κάναμε μέχρι σήμερα”.

Το σκάφος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σκάφος με το οποίο κατέκτησαν το Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Lascaris Foundation και είχε κατασκευαστεί ειδικά για το δίδυμο Μάντη-Καγιαλή στην Γερμανία με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του state of the art σκάφους που είχε γίνει στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης , ο πρόεδρος του ιδρύματος, Νίκος και η σύζυγός του Τζώρτζια Λάσκαρη, βάφτισαν το σκάφος «Ιφιγένεια» με την ευχή «να φέρει ούριους ανέμους».

Το... γούρι

Την τελευταία, πάντως, πινελιά το Lascaris Foundation την έβαλε στις κατά τη διάρκεια του Spetses Classic Yacht Regatta 2016. Ο Νίκος Λάσκαρης και η Τζώρτζια Λάσκαρη απένειμαν το βραβείο του χρυσού χορηγού «Ευ Αγωνίζεσθαι» στους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή (σ.σ. και στον Γιάννη Μιτάκη) μαζί με τη κόρη τους Ραφαέλα. Τους χάρισαν το γούρι τους, μια ελληνική σημαία με χειρόγραφες ευχές, που ταξίδεψε μαζί με τους Έλληνες πρωταθλητές στο Ρίο και με την οποία πανηγύρισαν αμέσως μετά την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ