ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαψεύδει η FINA για Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ

Διαψεύδει η FINA για Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ

Η FINA διαψεύδει με ανακοίνωσή της τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία θα επιτρέψει τελικά στους Βλαντιμίρ Μορόζοφ και Νικίτα Λόμπιντσεφ να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η FINA διαψεύδει με ανακοίνωσή της τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία θα επιτρέψει τελικά στους Βλαντιμίρ Μορόζοφ και Νικίτα Λόμπιντσεφ να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, η οποία την περασμένη εβδομάδα απέκλεισε τους δύο εν λόγω κολυμβητές από τους Αγώνες, επειδή τα ονόματά τους αναφέρονται στην έκθεση ΜακΛάρεν για το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία, ξεκαθαρίζει ότι την τελική απόφαση θα λάβει η τριμελής επιτροπή την οποία συνέστησε η ΔΟΕ και η οποία θα εξετάσει την επιλεξιμότητα όλων των Ρώσων αθλητών, σε όλα τα σπορ.

Σημειώνεται ότι ο Μορόζοφ και ο Λόμπιντσεφ έχουν προσφύγει στο CAS κατά του αποκλεισμού τους. Η FINA αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει, και το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα αναπέμψει την υπόθεση στη ΔΟΕ προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τέλος, η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου ανακοίνωσε ότι οι επαναληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη, στα δείγματα των Ρώσων αθλητών που ελήφθησαν κατά το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, ήταν όλοι αρνητικοί. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η FINA διατηρεί τη θετική εισήγηση για τους κολυμβητές της χώρας, πλην των επτά (Μορόζοφ, Λόμπιντσεφ, Εφίμοβα, Ντόγκβαλιουκ, Λόβτσοβα, Ουστίνοβα και Κραπίβινα) οι οποίοι έχουν αποκλειστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ