ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημητρακόπουλος: "Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Δεβετζή"

Δημητρακόπουλος: "Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Δεβετζή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή μέσω γραπτής του δήλωσης υποστήριξε πως η Δ.Ο.Ε. δεν έχει προβεί σε καμία πειθαρχική ποινή σε βάρος της Δεβετζή και πως η κύρωση από την IAAF αφορά μόνο το μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, μέσω γραπτής του δήλωσης πήρε θέση για τα δημοσιεύματα περί αφαίρεσης των μεταλλίων από την Ελληνίδα αθλήτρια τονίζοντας πως σε ότι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο δεν υπάρχει καμία πειθαρχική ποινή σε βάρος της Δεβετζή και καμία αφαίρεση μεταλλίου.

Σε ότι αφορά την IAAF και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα το δικηγορικό γραφείο δεν γνωρίζει κάτι σχετικό ακόμα και πως αν όσα αναφέρονται στα ΜΜΕ ισχύουν τότε η Δεβετζή θα προσφύγει μέχρι και στο CAS για να δικαιωθεί.

Η σχετική δήλωση αναφέρει:

"Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF , αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ