ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτό είναι το νέο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυτό είναι το νέο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προσθήκη του 3-on-3 στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αρχής γενομένης από αυτούς του 2020.

Επτά χρόνια παλεύει η FIBA και σήμερα Παρασκευή 9/6 όλα δείχνουν ότι θα πανηγυρίσει μια σημαντική επιτυχία. Βλέπετε, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έκανε τρομερή προσπάθεια για να πείσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να βάλει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 3-on-3 κι αν όλα πάνε καλά στη σημερινή ψηφοφορία που θα γίνει στη Λωζάννη θα μάθουμε πως αυτό θα είναι το νέο άθλημα που θα δούμε το 2020 στην Ιαπωνία.

Η FIBA δοκίμασε το 3-on-3 στους Youth Olympics της Σινγκαπούρης το 2010, με τις εντυπώσεις να είναι εξαιρετικές. " Στόχος μας είναι να γίνει το 3-on-3 ολυμπιακό άθλημα, αλλά και το άθλημα των ανθρώπων που δυσκολεύονται να φτιάξουν ομάδες 12 ατόμων για να παίξουν πέντε εναντίον πέντε. Το 3-on-3 είναι εξαιρετικά διάσημο σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Εσθονία και η Ουγγαρία. Είναι εύκολα προσβάσιμο, έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ και έχει τρομερά γρήγορο ρυθμό" σχολίασε ο Jim Tooley, υπεύθυνος της USA Basketball για το συγκεκριμένο άθλημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν πως παίζεται, ορίστε μερικοί βασικοί κανόνες:

* Διεξάγεται σε μισό γήπεδο με χρονόμετρο 12 δευτερολέπτων.

* Το παιχνίδι ολοκληρώνεται μετά από ένα δεκάλεπτο, εκτός αν κάποια ομάδα φτάσει τους 21 πόντους.

* Κάθε σουτ μέσα από το τρίποντο μετράει για έναν πόντο. Κάθε σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου μετράει για δυο.

* Μετά από κάθε αλλαγή κατοχής ή μετά από εύστοχο καλάθι, η μπάλα πρέπει πρώτα να βγει έξω από τη γραμμή του τριπόντου, από την οποία ξεκινά η επίθεση κάθε ομάδας.

* Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες, τρεις βασικούς και έναν αναπληρωματικό.

* Δεν υπάρχουν προπονητές.

* Η μπάλα είναι ελαφρώς μικρότερη από τη μπάλα του ΝΒΑ.

Δείτε ένα δείγμα από έναν αγώνα υψηλού επιπέδου σε πρωτάθλημα 3-on-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ