ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άθλος ο τερματισμός του Ντινίζ στα 50χλ. βάδην

Άθλος ο τερματισμός του Ντινίζ στα 50χλ. βάδην

Ο Γιοάν Ντινίζ ήταν το πρόσωπο των 50χλ. βάδην, όχι μόνο γιατί τα έκανε πάνω του στη διάρκεια της κούρσας, αλλά επίσης επειδή κατέρρευσε, καταφέρνοντας πάντως να τερματίσει (video & pictures).

Παρότι βρισκόταν δύο λεπτά μπροστά από τους διώκτες του στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, εν τέλει τερμάτισε στην όγδοη θέση. Ο Γιοάν Ντινίζ δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε ρόλο οδηγού στα 50χλ. βάδην μέχρι το τέλος του αγώνα, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του περίπου έξι λεπτά πίσω από τον Ματέι Τοτ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Πριν καν ολοκληρωθεί ο αγώνας μάλιστα, ο 38χρονος βαδιστής από τη Γαλλία έγινε το πρόσωπο της ημέρας, από τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός τον "συνέλαβε" να τα έχει κάνει πάνω του, αδυνατώντας να κρατηθε ί. Πολύ τον ειρωνεύτηκαν, άλλοι τον αποδοκίμασαν. Η αλήθεια όμως απέχει αρκετά από αυτό που σκέφτηκαν οι περισσότεροι, κι είχε να κάνει με την αδυναμία του.

Βλέπετε, ήταν αδιάθετος πριν ξεκινήσει η κούρσα, διαμαρτυρόμενος για στομαχικά και εντερικά προβλήματα που έκαναν την εμφάνισή τους μερικές ώρες πριν τον αγώνα του. Δεν σκέφτηκε στιγμή όμως να αποσυρθεί! Κάτι που πλήρωσε με κατάρρευση, περίπου 20χλ. πριν το τέλος.

Γι αυτό κιόλας απώλεσε το σημαντικό προβάδισμα που είχε από τους διώκτες του. Με τα 2/3 των 50χλ. βάδην να έχουν ολοκληρωθεί κοντοστάθηκε στα κιγκλιδώματα κι ύστερα έπεσε κάτω, εξαντλημένος από την κούραση και την αφυδάτωση, για να δει λίγο αργότερα τον Ματέι Τοτ να τον περνά. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, κι ενώ οι γιατροί τού συνέστησαν να εγκαταλείψει, αυτός σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα του.

Άθλος ο τερματισμός του Ντινίζ στα 50χλ. βάδην

Η έβδομη θέση δεν τον ανταμείβει με κάποιο μετάλλιο , αλλά σίγουρα είναι σαν νίκη, αν σκεφτούμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

Άθλος ο τερματισμός του Ντινίζ στα 50χλ. βάδην
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ