ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άθλος για την Σουηδία, πέταξε εκτός 4άδας τις ΗΠΑ

Άθλος για την Σουηδία, πέταξε εκτός 4άδας τις ΗΠΑ

Η Σουηδία νίκησε στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια, παράταση 1-1) και απέκλεισε από τα ημιτελικά το φαβορί της διοργάνωσης, Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν κατακτήσει τα τέσσερα από τα πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Η μεγάλη έκπληξη στο γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο είναι γεγονός. Η Σουηδία νίκησε στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια, παράταση 1-1) και απέκλεισε από τα ημιτελικά το φαβορί της διοργάνωσης, Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν κατακτήσει τα τέσσερα από τα πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στις διοργανώσεις που προηγήθηκαν.

Οι Σκανδιναβές προηγήθηκαν με την Στίνα Μπλακστίνιους στο 61ο λεπτό και οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν με την Άλεξ Μόργκαν στο 78ο. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα ούτε και στην παράταση, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη λύση των 11 μέτρων. Πιο ψύχραιμη η Σουηδία, ευστόχησε με τις Λότα Σέλιν, Κόσοβαρ Ασλάνι, Καρολίν Σέγκερ, Λίζα Ντάλκβιστ (αποκρούστηκε το σουτ της Λίντα Σέμπραντ).

Αντίθετα, οι ΗΠΑ εμφανίστηκαν αγχωμένες κι αυτό φάνηκε από την πρώτη εκτέλεση, όταν η Χέντβιγκ Λίνταλ απέκρουσε το πέναλτι της Μόργκαν, ενώ στη συνέχεια σκόραραν οι Λίντσεϊ Χόραν, Κάρλι Λόιντ, Μπράιαν Μοργκαν, για να αστοχήσει η Κρίστεν Πρες στο πέμπτο πέναλτι και την πρόκριση στα ημιτελικά να πάρει η ομάδα της Πία Σάντχεϊτζ.

Στα πέναλτι η Βραζιλία

Στη διαδικασία των πέναλτι τα κατάφερε, από την άλλη, η Βραζιλία απέναντι στην Αυστραλία. Το μεγάλο πλέον φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ούτε στην παράταση, ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η Μάρτα έχασε το πέμπτο πέναλτι. Η τερματοφύλακας των Βραζιλιάνων όμως, Μπάρμπαρα, έκανε το... καθήκον της αφού απέκρουσε αμέσως μετά το πέμπτο πέναλτι της Αυστραλίας, ενώ λίγο αργότερα έπιασε και το έβδομο, χαρίζοντας την πρόκριση στη Βραζιλία (με 7-6).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Κίνα - Γερμανία 0-1

Καναδάς - Γαλλία 1-0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ