ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ατελείωτος ο λογαριασμός για το Ρίο 2016

Ατελείωτος ο λογαριασμός για το Ρίο 2016
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περίπου 700 εταιρίες που συνεργάστηκαν με την Οργανωτική Επιτροπή του Ρίο παραμένουν απλήρωτες και ελπίζουν να πάρουν τα χρήματα τους μέσα στο 2017.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να έχουν τελειώσει εδώ και τρεις μήνες, ωστόσο ο λογαριασμός για τους Βραζιλιάνους συνεχίζει να μεγαλώνει και δεν ξέρουν πότε θα τον ξεχρεώσουν. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να έκανε ότι μπορούσε για να καλύψει τις τρύπες που υπήρχαν έστω και την τελευταία στιγμή κάτι που έφερε αύξηση στο κόστος των Αγώνων.

Η νέα αύξηση όπως είναι φυσιολογικό έφερε και νέα προβλήματα σε ό,τι αφορά το πως θα πληρωθεί ο τελικός λογαριασμός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το συνολικό κόστος φτάνει στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 700 προμηθευτές και εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκαν με την Οργανωτική Επιτροπή για τους Αγώνες παραμένουν απλήρωτες. Το ποσό το οποίο οφείλουν οι Βραζιλιάνοι δεν είναι γνωστό.

Από την πλευρά των διοργανωτών έγιναν δηλώσεις σχετικά με το θέμα: "Κανένας δεν θα χάσει τα λεφτά του όλοι θα πληρωθούν και θα πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται. Η ΔΟΕ και η Κυβέρνηση της Βραζιλίας εγγυώνται ότι όλοι θα πάρουν τα χρήματα τους. Μετά το τέλος των Αγώνων οφείλαμε χρήματα σε περισσότερες από 20.000 προμηθευτές. Τώρα αυτό το νούμερο έχει μειωθεί στους 700. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τιμήσουμε τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και θα πάρουν όλοι τα λεφτά τους".

Φυσικά, αυτή η τοποθέτηση έφερε και νέο κύκλο ρεπορτάζ από τα Μέσα Ενημέρωσης της Βραζιλίας. Τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μπει ένα ποσό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς όσων τους οφείλονται τα χρήματα, ενώ η εξόφληση θα έρθει μέσα στο 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ