ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέιζα: "Η διαιτησία ήταν πάντα στο πλευρό του Παναθηναϊκού"

Κλέιζα: "Η διαιτησία ήταν πάντα στο πλευρό του Παναθηναϊκού"

Ο σταρ της Εθνικής Λιθουανίας μιλάει στο Sport24 και την Έλενα Μπουζαλά για την ομάδα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, για τον Ολυμπιακό που θυμάται με χαμόγελο και τη διαιτησία, που ευνοούσε πάντα τον Παναθηναϊκό.

Ο Λίνας Κλέιζα μαζί με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας έφθασαν στο Nike Hospitallity Center του Λονδίνου, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο στην τεχνολογία και τις καινοτομίες αιχμής της Nike, και το ύψος, κυρίως, του δεύτερου δεν περνά απαρατήρητο. Έχω λίγα λεπτά για την συνέντευξη με τους παίκτες της Εθνικής Λιθουανίας, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός οκτάδας.

Γράφει από το Λονδίνο η Έλενα Μπουζαλά

Η πρώτη ερώτηση που κάνω στον Λίνας αφορά στις ελπίδες που έχει, αν υπάρχουν, η ομάδα του να συνεχίσει. Η ελπίδα είναι ακόμη ζωντανή απαντά.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν των Τορόντο Ράπτορς θυμάται με χαμόγελο την ελληνική ομάδα που μαζί της έφθασε στον τελικό της Euroleague και λέει πόσο χάρηκε που φέτος κατέκτησαν την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι κάτι το φοβερό, κάτι που σπάνια συναντάς σε άλλες ομάδες.


Όσον αφορά στα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι συγκλονιστικά μου απαντά. Καλύτερα θα ήταν, λέει, όμως, αν η διαιτησία δεν έγερνε συνέχεια προς την πλευρά των πρασίνων.


Ο Κλέιζα έφυγε με την καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα, τους ανθρώπους που γνώρισε, τη θάλασσα και την ζωή εκτός γηπέδου. Αν ξαναγυρίσει να αγωνιστεί, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που αξίζει να το κάνει. Υπάρχει άλλη, ρωτάει;

Μαζί με τον Λίνας Κλέιζα είναι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ένα πιο ντροπαλό παιδί που με δυσκολία ακούω τι λέει όταν συζητάμε. Αυτό που τον ενδιαφέρει στο NBA και τους Τορόντο Ράπτορς είναι να παίζει και να γίνει καλύτερος παίκτης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι θέλουν να κατακτήσουν το χρυσό μου λέει και κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. Τον ρωτάω την άποψή του για τον Λίνας. Είναι καλό παιδί και τον βοηθάει πάρα πολύ. Είναι ο κάπτεν της ομάδας και η υποστήριξή του στην Εθνική, αλλά και τους Ράπτορς είναι σημαντική. "Τον λατρεύω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ