ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνολικά 33 υποτροφίες απονεμήθηκαν αθλητές και αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από τον αθλητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό για ακόμη μια χρονιά, απένειμε συνολικά 33 υποτροφίες σε αθλητές & αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο ενισχύοντας την προσπάθεια και την προετοιμασία τους για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Χάρης Γ. Δαυίδ, σε χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε: "Σήμερα θα βραβεύσουμε 33 νέους και νέες, γεμάτους δύναμη και πείσμα για την προσπάθεια που είναι μπροστά τους. Που έχουν κάνει θυσίες για τον αθλητισμό, και τις έχουν κάνει με κέφι. Πάνω από όλα βραβεύουμε παιδιά που δεν το βάζουν κάτω. Και σε αυτό, το παράδειγμά τους είναι πολύτιμο".

Την Τελετή χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ τον αθλητικό κόσμο εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ο κ. Λάμπης Νικολάου, επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, ο κ. Μανώλης Κατσιαδάκης, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ και ο κ. Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες & εκπρόσωποι φορέων, όπως το MDA Hellas και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, ενώ ξεχωριστό στιγμιότυπο της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία των παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού & το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα οποία μάλιστα βράβευσαν τους αγαπημένους τους αθλητές, γεμίζοντας συγκίνηση τους προσκεκλημένους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέραν της βράβευσης αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα: «Από την Αθήνα στο Ρίο: η ολυμπιακή προετοιμασία με τη ματιά των αθλητών», στην οποία συμμετείχαν υπότροφοι αθλητές & αθλήτριες του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη περιγράφοντας την τιμητική τους προσπάθεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Το πάνελ αποτελούνταν από τους: Ανδρέα Βαζαίο, Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, στην κολύμβηση Νίκο Ηλιόπουλο, Πρωταθλητή Ελλάδος στην ενόργανη γυμναστική Κατερίνα Νικολαΐδου, Αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο διπλό σκιφ γυναίκων, στην κωπηλάσια Νικολέττα Πίττα, Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νέων-γυναικών, στην πυγμαχία Σοφία Υφαντίδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, κάτοχος ολυμπιακού ρεκόρ στον ακοντισμό επτάθλου Τη συζήτησε συντόνισε ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κύριος Τάσος Τέλλογλου.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ