ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από την αρχή στα δύσκολα ο Τζόκοβιτς

Από την αρχή στα δύσκολα ο Τζόκοβιτς

Τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, που του είχε στερήσει το χάλκινο μετάλλιο στην προηγούμενη Ολυμπιάδα, θα βρει απέναντι του στον πρώτο γύρο ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Καλή κλήρωση για Ναδάλ και Μάρεϊ, μπορεί στον πρώτο γύρο ο Κοκκινάκης

Το Τουρνουά Τένις ξεκινά στις 6 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί οκτώ μέρες αργότερα. Θα συμμετάσχουν 64 αθλητές στο μονό των ανδρών, άλλοι τόσοι στο μονό των γυναικών ενώ στα διπλά ανδρών, γυναικών και μικτού θα συμμετάσχουν 32 ζευγάρια στην κάθε κατηγορία. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση όλων των ταμπλό, εκτός του μικτού που θα γίνει στις 9 Αυγούστου και ξεκινά μια μέρα αργότερα.

Από νωρίς στα δύσκολα ο Τζόκοβιτς, που θα βρει απέναντι του στον πρώτο γύρο τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, που του είχε στερήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο όταν και τον είχε νικήσει με 2-0 σετ. Ο Άντι Μάρεϊ θα παίξει με τον Σέρβο Βίκτορ Τρόιτσκι ενώ ο Ναδάλ, που θα συμμετάσχει σε διπλό ανδρών και μικτό επίσης, με τον Αργεντινό Φεδερίκο Ντελμπόνις. Δύκολο έργο έχει και το νο4 του Ολυμπιακού ταμπλό ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι, που θα αντιμετωπίσει το φορμαρισμένο Ισπανό Άλμπερτ Ράμος. Καλή η κλήρωση για τον ομογενή Θανάση Κοκκινάκη, καθώς στον πρώτο γύρο καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκαστάο Ελίας από την Πορτογαλία.

Η Σερένα Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Αυστραλέζα Ντάρια Γκαβριλόβα, ενώ η αδερφή της θα βρει απέναντι της τη Φλίπκενς από το Βέλγιο. Το νο2 του Ολυμπιακού ταμπλό, Αντζέλικα Κέρμπερ θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Ντούκε Μαρίνο από την Κολομβία και λογικά δεν θα δυσκολευτεί. Η Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο από την άλλη θα αντιμετωπίσει την άλλοτε νο1 τενίστρια στον κόσμο, την Σέρβα Άννα Ιβάνοβιτς.

Οι αδερφοί Μάρεϊ θα τεθούν αντιμέτωποι στο πρώτο τους παιχνίδι στο Ρίο με το Βραζιλιάνικο δίδυμο, των Μπελούτσι και Σα. Οι αδερφές Γουίλιαμς στο διπλό των γυναικών, για να συνεχίσουν θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση στο πρώτο παιχνίδι των Τσέχων, Σαφάροβα και Στρίτσοβα.

Δείτε τα σημαντικότερα ζευγάρια της κλήρωσης:

Μονό Ανδρών

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) - Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή)

Άντι Μάρει (Μεγάλη Βρετανία) - Βίκτορ Τρόιτσκι (Σερβία)

Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) - Φεδερίκο Ντελμπόνις (Αργεντινή)

Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) - Άλμπερτ Ράμος (Ισπανία)

Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά (Γαλλία) - Μάλεκ Τζαζίρι (Τυνησία)

Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία) - Βασέκ Ποσπισίλ (Καναδάς)

Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία) - Ντένις Ιστομίν (Ουζμπεκιστάν)

Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) - Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία)

Θανάσης Κοκκινάκης (Αυστραλία) - Γκαστάο Ελίας (Πορτογαλία)

Μονό Γυναικών

Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) - Ντάρι Γκαβριλόβα (Αυστραλία)

Αντζέλικα Κέρμπερ (Γερμανία) - Μαριάνα Ντουκ Μαρίνο (Κολομβία)

Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία) - Γιελένα Γιάνκοβιτς (Σερβία)

Ανιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία) - Τσενγκ Σαϊσάι (Κίνα)

Βένους Γουίλιαμς (ΗΠΑ) - Κίρστεν Φλίπκενς (Βέλγιο)

Ρομπέρτα Βίνσι (Ιταλία) - Άννα Καρολίνα Σμιεντλόβα (Σλοβακία)

Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (Ισπανία) - Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ