ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτη "έκρηξη" πυγμάχου μετά από αποκλεισμό

Απίστευτη "έκρηξη" πυγμάχου μετά από αποκλεισμό

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ήττα του φαβορί για το χρυσό Μάικλ Κόνλαν από τον προημιτελικό της κατηγορίας των 56 κιλών της πυγμαχίας. Αυτό όμως που συνέβη μετά τον αποκλεισμό δεν έχει προηγούμενο.

Ο Μάικλ Κόνλαν είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των 56 κιλών της ερασιτεχνικής πυγμαχίας και πήγαινε στο Ρίο με ένα και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μετά από ένα επεισοδιακό προημιτελικό ωστόσο που έδωσε με αντίπαλο τον Ρώσο Βλάντιμιρ Νίκιτιν το όνειρο του θα παραμείνει... όνειρο.

Σε έναν αγώνα τριών γύρων, ο 25χρονος Ιρλανδός φαινόταν ότι ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, αλλά οι τρεις κριτές και ο διαιτητής είχαν αντίθετη άποψη και έδωσαν τη νίκη στον 26χρονο Ρώσο. Η άμεση αντίδραση του Κόνλαν ήταν να υψώσει το μεσαίο του δάχτυλο προς τους κριτές, μη μπορώντας να συγκρατήσει την αγανάκτηση του. Λίγο μετά την απόφαση των κριτών, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, έβγαλε την μπλούζα του και αποθεώθηκε από το κοινό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο.

Στο δρόμο για τα αποδυτήρια έδωσε συνέντευξη σε ιρλανδικό κανάλι κατακεραυνώνοντας τη Διεθνή Ομοσπονδία της Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας, τους ανθρώπους της οποίας χαρακτήρισε ως " γαμ***ους κλέφτες". Συγκεκριμένα δήλωσε: " Ήρθα εδώ για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τα όνειρα μου μόλις καταστράφηκαν. Ξέρετε ότι έχω ήδη μια μεγάλη καριέρα. Και αυτοί εδώ (σ.σ. εννοεί τους ανθρώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος); Πάντα ήταν γαμ**οι κλέφτες. Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι βρώμικη. Από την κορυφή ως τα νύχια".

Για να καταλάβετε πόσο άδικη ήταν η απόφαση των αρχόντων του αγώνα, στοιχηματική εταιρία πρόκειται να πληρώσει όσους πόνταραν στη νίκη του Ιρλανδού πυγμάχου στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και όσους πόνταραν στην κατάκτηση από τον Κόνλαν του χρυσού μεταλλίου. Και να φανταστείτε ότι ήταν μόλις ο προημιτελικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ