ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέσυραν το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Απέσυραν το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο αποφάσισαν να αποσύρουν το έμβλημα που παρουσίασαν τον προηγούμενο μήνα.

Το Τόκιο θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές είναι ήδη σημαντικά. Μετά το υπέρογκο κόστος κατασκευής του νέου Ολυμπιακού Σταδίου το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ήρθε και η απόσυρση του εμβλήματος των αγώνων.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Κενζίρο Σάνο παρουσίασε το δημιούργημα του για τους αγώνες, όμως ο Βέλγος σχεδιαστής Ολοβιέ Ντεντιέ του άσκησε μήνυση για αντιγραφή του δικού σχεδίου για το θέατρο της Λιέγης.

Απέσυραν το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

* Τα δύο λογότυπα που δημιούργησαν την κόντρα ανάμεσα στους διοργανωτές και Ντεντιέ

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι διοργανωτές να αποσύρουν το έμβλημα των αγώνων και να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Τζον Κοατ, τόνισε σε δηλώσεις του: "Πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε το σχέδιο του κ. Σάνο και ξεκινήσουμε ένα νέο διαγωνισμό για να βρούμε νέο σχέδιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα του σχεδίου του κ. Σάνο. Μετά όμως από την τόση κριτική και της σημαντικότητας του για την Ιαπωνία μπορώ να καταλάβω την απόφαση της οργανωτικής επιτροπή του Τόκιο" δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ