ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντίθετη η ΕΟΕ στην παραχώρηση αθλητικών χώρων για τους πρόσφυγες

Αντίθετη η ΕΟΕ στην παραχώρηση αθλητικών χώρων για τους πρόσφυγες

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΕ γνωστοποίησε την αντίθεση της σε σκέψεις που υπάρχουν για τη χρησιμοποίηση εν ενεργεία αθλητικών εγκαταστάσεων για τη στέγαση προσφύγων.

Μπορεί από την Πολιτεία να μην έχει ειπωθεί κάτι επίσημα, ωστόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έτρεξαν να προλάβουν τις όποιες εξελίξεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης εν ενεργεία αθλητικών εγκαταστάσεων για τη στέγαση προσφύγων.

Φυσικά, στο επίκεντρο είναι το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το οποίο είναι και η μοναδική αθλητική εγκατάσταση στη χώρα μας που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ποδηλασίας.

Παράλληλα, τονίζεται η έμπρακτη συμπαράσταση της ΕΟΕ προς τους πρόσφυγες η οποία αποδείχτηκε και από τις δωρεές που έγιναν πρόσφατα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία αναφέρεται ότι πρόκειται να δοθούν Ολυμπιακές και αθλητικές εγκαταστάσεις για άλλη χρήση εκτός της αθλητικής, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αντίθεση της σε κάθε τέτοια σκέψη ή απόφαση.

Οι εν ενεργεία αθλητικές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους αθλητές και τις αθλήτριες μας για την προπόνηση και την προετοιμασία τους, αλλά και να φιλοξενούν τους αγώνες των εθνικών ομάδων όλων των αθλημάτων.

Ειδικά φέτος, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι εντελώς απαραίτητες λόγω της προετοιμασίας των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, από τη στιγμή μάλιστα που λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μπει λουκέτο στους περισσότερους αθλητικούς χώρους.

Επιπλέον, το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο είναι η μοναδική εγκατάσταση στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ποδηλασίας. Επομένως οποιαδήποτε άλλη χρήση του, θα αφήσει χωρίς χώρο προπόνησης και αγώνων χιλιάδες ποδηλάτες και θα οδηγήσει το άθλημα σε πλήρη μαρασμό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατανοεί απολύτως το μεγάλο δράμα των προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας μία αξιοπρεπή ζωή κι ένα καλύτερο μέλλον. Γι´ αυτόν το λόγο μάλιστα ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας επισκέφτηκαν το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και παρέδωσαν για χρήση τέσσερα γήπεδα μπάσκετ, ρούχα και αθλητικό υλικό, ενώ το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι της ΕΟΕ στο Γαλάτσι.

Ωστόσο, δεν αποτελεί λύση η παραχώρηση εν ενεργεία αθλητικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία τους, καθώς τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, θα είναι περισσότερα από τις λύσεις που θα δοθούν.

Η ΕΟΕ δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει και να συμπράξει σε κάθε λύση που θα ανακουφίζει τους πρόσφυγες αλλά θα διατηρεί ανοιχτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις και χρήση τους αποκλειστικά από την αθλητική νεολαία της χώρα μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ