ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβολή Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν 150 επιστήμονες

Αναβολή Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν 150 επιστήμονες

Συνολικά 150 επιστήμονες από όλο τον κόσμο ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο εξαιτίας του του θανατηφόρου ιού "Ζίκα", ο οποίος πλήττει τη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό "Ζίκα", στο Ρίο ντε Ζανέιρο, παρουσιάζει διαρκώς ανοδική τάση γεγονός που οδήγησε 150 επιστήμονες από όλο τον κόσμο να ζητήσουν την αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο κείμενο που υπέγραψαν οι ανωτέρω επιστήμονες, τονίζονται οι απειλές για την υγεία των τουριστών και των επισκεπτών της Βραζιλίας πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "Απευθύνουμε αυτή την έκκληση παρά τη διαδεδομένη, φαταλιστική άποψη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι πολύ σημαντικοί για να αναβληθούν. Η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά την παγκόσμια υγεία. To στέλεχος του ιού στη Βραζιλία βλάπτει την υγεία με τρόπους που η επιστήμη δεν είχε ξανά παρατηρήσει μέχρι σήμερα και παρά την προσπάθεια να ελεγχθεί τυχούσα μόλυνση από τον ιό, οι περιπτώσεις ασθενών αυξάνονται".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο με παραλήπτη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπογράφεται από κορυφαίους επιστήμονες, ανάμεσά τους καθηγητές στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης, η οποία ξεκινά στις 5 Αυγούστου με την τελετή λήξης να είναι προγραμματισμένη για τις 21 του μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ