ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπή και... υπόλογος ο Λόχτι

Jun 28, 2016; Omaha, NE, USA; Ryan Lochte reacts after the men's freestyle 200m finals in the U.S. Olympic swimming team trials at CenturyLink Center. Mandatory Credit: Rob Schumacher-USA TODAY Sports
Jun 28, 2016; Omaha, NE, USA; Ryan Lochte reacts after the men's freestyle 200m finals in the U.S. Olympic swimming team trials at CenturyLink Center. Mandatory Credit: Rob Schumacher-USA TODAY Sports USA TODAY SPORTS

Παρά τα όσα ισχυρίστηκε σε πρώτο χρόνο, ο Ράιαν Λόχτι θα καταλήξει να είναι... κατηγορούμενος για το φερόμενη ως ληστεία της οποίας ήταν θύμα. Κάμερα κατέγραψε το περιστατικό, αποδεικνύοντας πως δεν είναι θύμα, αλλά θύτης (VIDEO).

Μία τελείως διαφορετική εκδοχή των γεγονότων που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ρίο, με την καταγγελόμενη ληστεία σε βάρος του Ράιαν Λόχτε, δίνουν οι βραζιλιάνικες αρχές, που ανακρίνουν τους δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους Αμερικανούς κολυμβητές, τους οποίους κυριολεκτικά κατέβασαν από το αεροπλάνο της επιστροφής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας "Globo", οπτικό υλικό από κάμερες σε βενζινάδικο, δείχνουν τους τέσσερις αθλητές, Ράιαν Λόχτι, Τζέιμς Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γούναρ Μπεντζ, σε κατάσταση μέθης να προκαλούν φθορές στην πόρτα της τουαλέτας. Ο υπάλληλος ασφαλείας του βενζινάδικου φέρεται να κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια, προκειμένου να τους εμποδίσει να φύγουν, τράβηξε όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λόχτι είχε καταγγείλει ένοπλη ληστεία, ενώ γυρνούσε με ταξί στο Ολυμπιακό Χωριό τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά από πάρτι όπου είχε πάει. Ομως, η αστυνομία διαπίστωσε αντιφάσεις στις καταθέσεις των εμπλεκομένων και ένας δικαστής διέταξε χθες την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους τέσσερις κολυμβητές. Ο Λόχτι είχε ήδη αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όμως οι Κόνγκερ και Μπεντζ παρέμεναν στη Βραζιλία και η αστυνομία τους εμπόδισε να φύγουν, ενώ άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο Φέιγκεν.

Αργότερα, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη φερόμενη κλοπή σε βάρος του Ράιαν Λόχτι και άλλων Αμερικανών κολυμβητών, την οποία οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτι και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία σε βάρος τους. Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές "θεωρητικά" θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτι είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί (χθες) εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία και κρατούνται, ενώ έχουν κατασχεθεί τα διαβατήριά τους. Ο Βελόσο ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα του δικαστή να αποφασίσει αν και πότε θα τους επιστραφούν, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν.

Λίγο αργότερα, το εν λόγω video δόθηκε στη δημοσιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ