ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

Άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία
NEWSPORTS

Με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε 132 μέρες ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης στο Σότσι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λαμπαδηδρομία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Παρουσία του νέου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ πραγματοποιήθηκε η αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε μια τελετή που μεταδόθηκε στα μεγαλύτερα κανάλια της υφηλίου και καθήλωσε τους τηλεθεατές, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής "Σότσι 2014", Ντμίτρι Τσερνισένκο είπε χαρακτηριστικά: "Α υτή είναι η αρχή ενός επικού ταξιδιού για την Ολυμπιακή φλόγα. Ένα ταξίδι που θα αλλάξει για πάντα τη Ρωσία... Είμαστε υπερήφανοι που δεχόμαστε την Ολυμπιακή φλόγα. Υποσχόμαστε πως θα της συμπεριφερθούμε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια".

Άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία
NEWSPORTS

Σε 132 μέρες η φλόγα θα ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι. Ο 18χρονος σκιέρ Γιάννης Αντωνίου είχε την ύψιστη τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Ο επόμενος ήταν ο απόλυτος σταρ του χόκεϊ στον πάγο, ο (εικονιζόμενος) Άλεξ Οβέτσκιν που αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Χαρακτήρισε την εμπειρία ως την "καλύτερη στιγμή στη ζωή μου".

Άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία
NEWSPORTS

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Η φλόγα θα διανυκτερεύσει απόψε στα Καλάβρυτα. Η τελετή παράδοσης της φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών. Η λαμπαδηδρομία θα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας. Στα πλάνα των Ρώσων είναι να ταξιδέψει στο διάστημα!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ