ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεσα εκλογές ζητούν 14 Ομοσπονδίες

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Eurokinissi Sports)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι 14 Ομοσπονδίες που έχουν συνταχθεί με την πλευρά Καπράλου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ζητούν άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΟΕ.

Λίγο μετά την επιστολή του Σπύρου Καπράλου προς τον κ. Νικολάου ήρθε και άλλη μία αυτή τη φορά από όλες τις ομοσπονδίες που έχουν ταχθεί υπέρ του. Το αίτημα τους είναι κοινό με εκείνο του προέδρου της ΕΟΕ, δηλαδή η άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας και διεξαγωγή εκλογών.

Η βασική διαφορά είναι όμως στο ύφος της ανακοίνωσης. Αυτή στην οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των 14 Ομοσπονδιών, ανάμεσα στους οποίους και ο Σπύρος Καπράλος, έχει σαφέστατα πιο σκληρή γλώσσα εις βάρος τόσο του Λάμπη Νικολάου, όσο και της πλευράς Κούβελου παρά το γεγονός ότι δεν την κατονομάζει.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική επιστολή: "Η απόφαση 1881/17 του Συμβουλίου της Επικρατείας περί μη εγκυρότητας των εκλογών για την συγκρότηση της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. σε σώμα, που έλαβαν χώρα την 6η Φεβρουαρίου 2017, είναι αυτονόητο ότι, παρά την όποια σκέψη μας προκάλεσε, είναι σεβαστή από εμάς τους εκπροσώπους των 14 ολυμπιακών αθλητικών ομοσπονδιών.

Η Ε.Ο.Ε. δεν είναι δυνατόν να μένει ακέφαλη και επομένως διοικητικά μετέωρη. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την ομαλοποίηση της λειτουργίας της. Η ακύρωση των εκλογών της 6ης Φεβρουαρίου δεν μας καταργεί από μέλη της Ολομέλειας, ούτε ακυρώνει το καθήκον μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ε.Ο.Ε. και μόνον αυτά.

Αναμένουμε, εντός 48 ωρών, τη συγκληση της εκλογικής Ολομέλειας, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για την τάχιστη αποκατάσταση της νομιμότητας επειδή αυτό επιβάλλει η πραγματικότητα και τα τρέχοντα όσο και φλέγοντα θέματα που έχει να διαχειριστεί η Ε.Ο.Ε.. Θεωρούμε ότι, όλοι ανεξαίρετα, επιθυμούμε το «καλό» της Ε.Ο.Ε. και δεν θέτουμε προσωπικές φιλοδοξίες έναντι της υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Εμείς, οι εκπρόσωποι των 14 ολυμπιακών αθλητικών ομοσπονδιών, που αποτελούμε τη νόμιμη απαρτία αλλά και πλειοψηφία μεταξύ των 25 εκπροσώπων των ολυμπιακών αθλητικών ομοσπονδιών, μετέχοντας στην εκλογική Ολομέλεια της 6ης Φεβρουαρίου 2017, ενεργήσαμε με την πεποίθηση ότι ορθά εφαρμόζουμε το καταστατικό της Ε.Ο.Ε.. Για το λόγο αυτό καλούμε τον διορισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Επίτιμο Μέλος της, κ. Λάμπη Νικολάου, να εφαρμόσει, ως οφείλει, την απόφαση του ΣτΕ, συγκαλώντας εντός 48 ωρών και σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, την εκλογική Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε..

Αναμένουμε τη σχετική πρόσκληση που θα ορίζει με σαφή τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο δεξαγωγής της εκλογικής Ολομέλειας. Η άμεση εφαρμογή και υλοποίηση της απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από τον κ. Νικολάου, εκτός από καταστατική, θεσμική, ηθική είναι ταυτόχρονα και νομικά επιβαλλόμενη υποχρέωσή του, δηλαδή καθήκον, η παράβασή του οποίου επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Καλούμε τον κ. Νικολάου, να τιμήσει την πολυετή πορεία και προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα και να εφαρμόσει άμεσα, και πάντως όχι αργότερα από 48 ώρες, την απόφαση του ΣτΕ και να συγκαλέσει την εκλογική Ολομέλεια της ΕΟΕ. Αν δεν μπορεί ή δεν το επιθυμεί, τον καλούμε, προκειμένου να αποφύγει τις όποιες σε βάρος του συνέπειες, να παραιτηθεί, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, επίσημα και τυπικά, από τον θεσμικό ρόλο που του απένειμε η ΔΟΕ - ρόλο τον οποίο άλλωστε δέχθηκε με απόφασή της Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Ε. στη συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2016 όσο και η ακυρωθείσα Ολομέλεια της 6ης Φεβρουαρίου 2017, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί η διοίκηση της Ε.Ο.Ε. από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε, με πολλούς κινδύνους για το Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα, και το οποίο δημιουργήθηκε και παρατείνεται εξ αιτίας της αδράνειας και της απάθειας του κ. Νικολάου, που σήμερα φέρει όλη την ευθύνη για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Ε.Ο.Ε.. Σε αντίθετη περίπτωση, προκύπτουν εύλογα και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα της κωλλυσιεργείας του, την αντικειμενικότητά του αλλά και την δυνατότητά του να εγγυηθεί την ομαλή δεξαγωγή και τη διαφάνεια της όλης εκλογικής διαδικασίας.

Εμείς, οι εκπρόσωποι των 14 αθλητικών ομοσπονδιών, ως η παρούσα πλειοψηφία μεταξύ των 25 ομοσπονδιών – μελών της Ε.Ο.Ε., εγγυώμαστε την απαρτία, καταδικάζουμε τον απαράδεκτο και συκοφαντικό τρόπο, με τον οποίο, με συνειδητά ψεύδη, αμφισβητείται η απόλυτη νομιμότητα της εκλογής κάποιων από εμάς και ως εκ τούτου η νομιμότητα της σύνθεσης της Ολομέλειας, ενώ ταυτόχρονα, με τεχνητή κρίση και μισή πληροφόρηση, αποσιωπείται συστηματικά το γεγονός της ουσίας της απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης που είναι η επανάληψη της διαδικασίας των αρχαιρεσιών. Προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το ολυμπιακό κίνημα της χώρας να γίνει επαγγελματικό αντικείμενο ποινικολόγων και να οδηγηθεί σε αέναο δικαστικό «κυνήγι μαγισσών», αφού έχουμε αντιληφθεί εδώ και μήνες, να επιχειρείται εκβιαστικά η μετατροπή της προφανούς πλειοψηφίας σε μειοψηφία.

Οι άμεσες εκλογές δεν είναι μια απλή καταστατική υποχρέωση, είναι η υλοποίηση της επιταγής του Νόμου, η επιβαλλόμενη εφαρμοφή της απόφασης του ΣτΕ, ο σεβασμός της Δημοκρατικής Αρχής και έκφρασης.

Οι υπογράφοντες εκπρόσωποι των 14 Ολυμπιακών αθλητικών Ομοσπονδιών:

1. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

2. ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ

3. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΩΡΑΣ

4. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ

5. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

7. ΞΕΝΙΑ ΑΡΓΕΙΤΑΚΗ

8. ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗΣ

9. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΚΑΚΟΣ

10. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

11. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

12. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

13. ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ

14. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ"

Τα συγκεκριμένα μέλη εκπροσωπούν τις παρακάτω Ομοσπονδίες:

Τα μέλη που παρευρέθηκαν και ψήφισαν στη διαδικασία:

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης: Σπύρος Καπράλος

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Βαγγέλης Γραμμένος

ΣΕΓΑΣ: Ξένια Αργειτάκη

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Θανάσης Βασιλειάδης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Μανώλης Κολυμπάδης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας: Γιάννης Καρράς (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων: Βασίλειος Κατσώρας

Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ: Αντώνιος Νικολόπουλος (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: Ιάκωβος Φιλιππούσης

Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Μανώλης Κατσιαδάκης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου: Γιώργος Αλικάκος (Γενικός Γραμματέας)

Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο: Μιχάλη Φυσεντζίδη (Γενικός Γραμματέας)

Ελληνικής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Αριστείδης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος)

Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος: Παύλος Κανελλάκης (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ