ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμη εννέα αγωνίσματα με ομάδες ανδρών - γυναικών στο Τόκιο 2020

IOC President Thomas Bach, left, and Japan's Olympic Minister Tamayo Marukawa smile as they pose for photographer during their meeting in Tokyo Tuesday, Oct. 18, 2016. (Japan Pool Photo via AP)
IOC President Thomas Bach, left, and Japan's Olympic Minister Tamayo Marukawa smile as they pose for photographer during their meeting in Tokyo Tuesday, Oct. 18, 2016. (Japan Pool Photo via AP) AP

Η λίστα των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα περιλαμβάνει 18 μικτά αγωνίσματα για άνδρες και γυναίκες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη λίστα των αθλημάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο και στην οποία περιλαμβάνονται αγωνίσματα στα οποία άνδρες και γυναίκες σχηματίζουν κοινές ομάδες και συμμετείχουν μαζί.

Στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων και κατόπιν αιτήματος διαφόρων ομοσπονδιών, οι 32οι Θερινοί Αγώνες στην ιστορία θα περιλαμβάνει μικτά αγωνίσματα σε στίβο (πχ. 4Χ400μ. σκυταλοδρομία), κολύμβηση (πχ. 4Χ100μ. μικτή σκυταλοδρομία), τρίαθλο (σκυταλοδρομία) και πινγκ πονγκ (μικτό διπλό).

Ακόμη εννέα αγωνίσματα με ομάδες ανδρών - γυναικών στο Τόκιο 2020

Αποφασίστηκε η προσθήκη ορισμένων αγωνισμάτων, όπως τα 800μ. ανδρών στην κολύμβηση και τα 1.500μ. ελεύθερο γυναικών, το 3on3 στο μπάσκετ, το freestyle BMX για άνδρες και γυναίκες, ενώ αφαιρούνται και κάποια αγωνίσματα, με συνέπεια πχ. η πυγμαχία ανδρών να χωριστεί σε 8 κατηγορίες (από 10) και των γυναικών σε 3 (από 5).

Συνολικά, οι Αγώνες θα μεγαλώσουν κατά 15 αγωνίσματα, θα υπάρξει μείωση αθλητών και αθλητριών κατά 285 άτομα, ωστόσο θα σημειωθεί και η μεγαλύτερξη εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα μικτά αγωνίσματα αυξάνονται από εννέα σε 18, ενώ τα αθλήματα γίνονται 33, ήτοι πέντε παραπάνω (σόφτμπολ, καράτε, skateboarding, αναρρίχηση, σερφ) από εκείνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

"Τα νέα, εντυπωσιακά αγωνίσματα που εγκρίθηκαν, μαζί με τα νέα πέντε αθλήματα που προστέθηκαν στο Τόκιο 2020 πέρυσι, αντιπροσωπεύουν μία σταδιακή αλλαγή στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Είμαι ικανοποιημένος που οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιο νεανικοί, πιο αστικοί και θα περιλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου.

Ακόμη εννέα αγωνίσματα με ομάδες ανδρών - γυναικών στο Τόκιο 2020

Photo credits: AP Photo/Shizuo Kambayashi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ