ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιγύπτιος τζουντόκα δεν έδωσε το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλο του

Αιγύπτιος τζουντόκα δεν έδωσε το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλο του

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Αιγυπτίου τζουντόκα Ελ Σεχάμπι να μην δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλο του Ιχάμπ Νοσέρ, μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα. Δείτε το βίντεο.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Αίγυπτο και Ισραήλ κρατά σχεδόν από τη σύσταση του δεύτερου, το 1948. Συγκεκριμένα τα δύο κράτη τρέφουν αμοιβαίο μίσος που στηρίζεται πρώτα από όλα στον πόλεμο των έξι ημερών το 1967, που είχε ως αποτέλεσμα την απόσπαση εδαφών της Αιγύπτου από το Ισραήλ. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν μπορεί να ξεχάσει ο λαός της Αιγύπτου, που είναι επηρεασμένος φυσικά από τη γενικότερη σύγκρουση Ισραηλιτών και Αράβων στην περιοχή.

Όταν οι δύο χώρες συναντώνται σε αθλητικό επίπεδο, υπάρχει πάντα έντονη κινητικότητα. Οι Αιγύπτιοι, λοιπόν, μετά την κλήρωση του τζουντόκα τους Ελ Σεχάμπι με τον Ισραηλινό Ιχάμπ Νοσέρ, συζητούσαν αν θα έπρεπε ο συμπατριώτης τους να αγωνιστεί. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο της Αιγύπτου απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, προσπαθώντας να εκτονώσει το τεταμένο κλίμα.

Τελικά όμως είχαμε... παρατράγουδο, καθώς ο Ελ Σεχάμπι αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό μετά την επικράτηση του δεύτερου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική σπάνια μένει έξω από τον αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ