ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγιάνα: "Το ντοπάρισμά μου είναι ο Ιησούς"

Αγιάνα: "Το ντοπάρισμά μου είναι ο Ιησούς"

To εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ της στα 10.000 μέτρα έκανε πολλές συναθλήτριές της να αφήσουν υπονοούμενα κάνοντας λόγο για "ανδρικό χρόνο", όμως η Αλμάζ Αγιάνα απαντάει με στόμφο πως ο Χριστός αποτελεί το... ντοπάρισμά της.

Η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία έσπασε τα χρονόμετρα στα 10.000 μέτρα την Παρασκευή (12/8) αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συνθλίβοντας ένα παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1993 (το κατέβασε κατά 14 δευτερόλεπτα), όμως το γεγονός αυτό έδωσε λαβή σε αρκετές συναθλήτριές της να εκφράσουν ενστάσεις για την "καθαρότητα" της υπεροχής της.

"Ξαναβλέποντας τις εικόνες και την έκφραση του προσώπου της, μπορεί να δει κανείς πως η Αγιάνα τρέχει απλά ενώ οι άλλες δίνουν τη ζωή τους πίσω από αυτήν. Δεν λέω πως δεν είναι καθαρή αλλά έρχονται στο μυαλό υποψίες.

Έκανε τα πάντα να φαίνονται πολύ εύκολα", τόνισε μετά το τέλος της κούρσας η Σουηδή Σάρα Λάχτι που τερμάτισε στην 12η θέση ενώ η Βραζιλιάνα Τατιέλε Ρομπέρτα ντε Καρβάλιο, 31η στον τελικό, δήλωσε: "Αυτός είναι πραγματικά χρόνος για άνδρες και το ότι τα κατάφερε σημαίνει πως ήταν εξαιρετικά δυνατή".

Η ίδια πάντως η θριαμβεύτρια της κούρσας όχι μόνο δεν πτοήθηκε από αυτές τις δηλώσεις αλλά επεσήμανε: "Πρώτα από όλα ευχαριστώ τον Θεό επειδή μου δίνει τα πάντα και την ευλογία του.

Το ντοπάρισμά μου είναι ο Ιησούς και έπειτα το γεγονός ότι δουλεύω και προπονούμαι πάρα πολύ. Είναι φανταστικό ότι έκανα παγκόσμίο ρεκόρ όπως και ότι έτρεχα δίπλα στην Τιρουνές Ντιμπάμπα (3η) η οποία μου μετάδωσε θάρρος και ενέργεια για να μη χάσω αυτή την ευκαιρία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ