ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφετηρία στο "Αγαπώ τον αθλητισμό"

Αφετηρία στο "Αγαπώ τον αθλητισμό"
COPYRIGHT, 2011

Για πέμπτη χρονιά θα διεξάγεται το πρόγραμμα "Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids Athletics" με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων μαθητών.

Για μία ακόμα χρονιά ξεκίνησε το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» που υλοποιεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 7 Οκτωβρίου με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και το Δημοτικό Σχολείο Αρμενοπαίδων «Κυανούς Σταυρός», ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται 21.240 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.

Στις 10 Νοεμβρίου 2014 θα ξεκινήσουν οι κρατήσεις για το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2015 όπου αναμένεται να γεμίσουν και πάλι όλες οι ημέρες.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Ντενίζ Παναγοπούλου και τα πέντε χρόνια που εφαρμόζεται, έχουν συμμετάσχει 900 σχολεία με 60.000 μαθητές και μαθήτριες. Τα παιδιά γνωρίζουν από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, τα αθλήματα του στίβου (Kids’ Athletics), το βόλεϊ και το μπάσκετ (Αγαπώ τον αθλητισμό) σε μορφή παιχνιδιού ομαδικού χαρακτήρα, που είναι προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία τους.

Στον στίβο κάνουν δρόμους, άλματα και ρίψεις, στο βόλεϊ, ασκήσεις με στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες και στο μπάσκετ, σουτ, ντρίμπλα και πάσα.

Το «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό καθώς παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν, μέσω της αυτόματης ακουστικής ξενάγησης, τη μακραίωνη ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Ίδρυμα «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ