ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφαίρεσαν χρυσό από την Τζαμάϊκα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου

Αφαίρεσαν χρυσό από την Τζαμάϊκα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου
© AFP/GETTY IMAGES

Η Τζαμάικα ακυρώθηκε στη σκυταλοδρομία 4Χ100 του Πεκίνου αφού ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας και έτσι ο Γιουσέιν Μπολτ έχει πλέον οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Κάτι το οποίο αναμενόταν να συμβεί εδώ και αρκετό καιρό οριστικοποιήθηκε με σχετική απόφαση της ΔΟΕ το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1). Έπειτα από σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η Τζαμάικα ακυρώθηκε από τη σκυταλοδρομία 4Χ100 αφού ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικός σε επανέλεγχο του δείγματος του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Τζαμάικα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 37.10 ο οποίος ήταν και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Έπειτα, όμως, από την τελευταία εξέλιξη το Τρίνινταν και Τομπάγκο θα είναι εκείνο που θα κατακτήσει το χρυσό με την Ιαπωνία στη δεύτερη θέση και τη Βραζιλία να ανεβαίνει στο βάθρο.

Πέρα από τον Κάρτερ, στην τετράδα της Τζαμάικα ήταν και οι Μπολτ, Φράτερ και Πάουελ με τον πρώτο να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος αφού πλέον έχει οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και όχι εννιά. Τον περασμένο Ιούνιο όταν είχε ερωτηθεί σχετικά ο Μπολτ είχε τονίσει: "Είναι μεγάλη η απογοήτευση να έχεις δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να γίνεις Ολυμπιονίκης και τώρα να συμβαίνει αυτό. Πονάει η καρδιά μου. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι πρέπει να επιστρέψω το χρυσό μετάλλιο της σκυτάλης, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω".

Πάντως, αναφέρθηκε και στον Κάρτερ: "Πρέπει να είναι πολύ σκληρό γι’ αυτόν και δεν είμαι σε θέση να καταλάβω το τί περνάει αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την κατάσταση αλλά είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν".

Ακυρώθηκε και η Λεμπέντεβα!

Στην ίδια κατηγορία με τον Κάρτερ είναι και η Λεμπέντεβα η οποία έχασε όχι ένα, αλλά δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Η Ρωσίδα είχε κατακτήσει δύο αργυρά το ένα στο μήκος και το άλλο στο τριπλούν όμως πλέον δεν έχει κανένα.

Στο μήκος ήταν δεύτερη με άλμα στα 7.03 μόλις ένα εκατοστό πίσω από την νικήτρια Μάγκι (Βραζιλία), ενώ τρίτη ήταν η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε με 6,91μ. Έτσι, η τρίτη Οκαγκμπάρε θα ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου και το χάλκινο μετάλλιο θα πάει στην τέταρτη Τσέλσι Χάμοντ (Τζαμάικα).

Ανάλογη εξέλιξη θα έχουμε στο τριπλούν. Η Ετόνε από το Καμερούν ήταν πρώτη με άλμα στα 15.39 με δεύτερη τη Λεμπέντεβα (15.32) και τρίτη τη Δεβετζή με 15.23. Πλέον, τόσο η Ρωσίδα, όσο και η Ελληνίδα έχουν βρεθεί θετικές σε έλεγχο ντόπινγκ και έτσι το ασημένιο μετάλλιο πάει στην τέταρτη Ριπάκοβα (Καζακστάν) που είχε καλύτερη επίδοση στα 15.11μ. και στην πέμπτη Σαβινιέ (Κούβα) με 15.05.

Έτσι, η Τατιάνα Λεμπέντεβα έχει πλέον τρία Ολυμπιακά μετάλλια αφού της απομένουν το χρυσό στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το ασημένιο το τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και το χάλκινο πάλι στο τριπλούν στους Αγώνες του 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ