WRC

Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας

Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας

Ατυχήματα που κόβουν την ανάσα έχουν γίνει στο Ράλι Φινλανδίας. Το πρώτο έγινε με πρωταγωνιστή τον Yazeed Al Rajh και στο δεύτερο ατύχημα πρωταγωνιστής ήταν ο Lorenzo Bertelli.

Ατυχήματα που κόβουν την ανάσα έχουν γίνει στο Ράλι Φινλανδίας, τον 8ο αγώνα της χρονιάς, που χαρακτηρίζεται ως το Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Το πρώτο έγινε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της SS7 (Aanekoski - Valtra) με πρωταγωνιστή τον Yazeed Al Rajhi που έχασε τον έλεγχο του Ford Fiesta RS WRC, τούμπαρε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα με την οροφή στο έδαφος. Τόσο ο οδηγός από τη Σαουδική Αραβία όσο και ο συνοδηγός του, Michael Orr είναι καλά στην υγεία τους.

Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας
Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας

Το δεύτερο ατύχημα συνέβη το Σάββατο και ήταν ακόμα πιο τρομακτικό. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Lorenzo Bertelli. Στην φημισμένη ειδική Ouninpohja, την πιο εντυπωσιακή χωμάτινη ειδική του Πρωταθλήματος, στην οποία τα αγωνιστικά αναπτύσσουν ταχύτητες που φτάνουν μέχρι τα 200 km/h, ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο του Ford Fiesta RS WRC, το αυτοκίνητο γλίστρησε σε χαντάκι, τούμπαρε και εν συνεχεία εκτινάχθηκε στον αέρα κάνοντας τουλάχιστον δύο περιστροφές μέχρι να προσγειωθεί στο έδαφος.

Το πλήρωμα βγήκε ανέπαφο από το κουφάρι του αυτοκινήτου, αλλά ο συνοδηγός του Bertelli, Simone Scattoli χρειάστηκε να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας

Ατύχημα είχε και ο Eric Camilli με το Fiesta RS WRC της M-Sport κατά την SS14 (Päijälä). Ένα λάθος σε μια αριστερή στροφή είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να τουμπάρει. Και σε αυτήν την περίπτωση ο κλωβός ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές, έκανε καλά τη δουλειά του με το πλήρωμα να βγαίνει ανέπαφο από το Fiesta. Δεν υπάρχουν πλάνα από τη στιγμή του ατυχήματος παρά μόνο σκηνές από το σημείο που βρίσκεται το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

Προηγείται ο Meeke

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Kris Meeke με Citroen DS3 WRC οδηγεί την κούρσα της γενικής κατάταξης μετά και την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας του αγώνα, έχοντας μάλιστα σημαντική διαφορά που φτάνει τα 41” από τον Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC).

Τρομακτικά ατυχήματα στο Ράλι Φινλανδίας

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Craig Breen (Citroen DS3 WRC). Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Sebastien Ogier έχει χάσει πολύ χρόνο λόγω εξόδου που είχε την Παρασκευή.

Η κατάταξη μετά το 2ο σκέλος

1. Kris Meeke / Paul Nagle (DS 3 WRC) 2:22:00.8
2. Latvala / Anttila (VW Polo R WRC) +41.0
3. Breen / Martin (DS 3 WRC) +1:45.4
4. Tänak / Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:54.5
5. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:00.9
6. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +2:03.6
7. Østberg / Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:06.0
8. Mikkelsen / Jaeger (VW Polo R WRC) +2:24.0
9. Lappi / Ferm (Skoda Fabia R5) +4:23.6
10. Suninen / Markkula (Skoda Fabia R5) +5:10.5

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ