WRC

Τρίτη φετινή νίκη για Λάτβαλα

Τρίτη φετινή νίκη για Λάτβαλα

Την τρίτη του φετινή νίκη πανηγύρισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος επικράτησε στο Ράλι που έγινε στην χώρα του, με δεύτερο τον ομόσταυλό του, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Σαν στο σπίτι του ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Ράλι της Φινλανδίας, την τρίτη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC. Ο πιλότος της Volkswagen πανηγύρισε μπροστά στους συμπατριώτες του, σε έναν αγώνα που δέχτηκε πίεση, αλλά άντεξε και γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας.

Δεύτερος ήρθε ο ομόσταυλός του και κάτοχος του τίτλου, Σεμπαστιάν Οζιέ, με τον Γάλλο πρωτοπόρο της γενικής να μην καταφέρνει την τελευταία ημέρα να καλύψει την διαφορά που είχε από τον Λάτβαλα και τερμάτισε 3,6'' πιο πίσω.

Τρίτος ήταν ο Κρις Μικ με Citroen, συμπληρώνοντας το πόντιουμ των νικητών, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Αντρέας Μίκελσεν και Μίκο Χιρβόνεν.

Ο Λάτβαλα μείωσε την απόστασή του στο βαθμολογικό πίνακα έναντι του Οζιέ, ο οποίος πάντως διατηρεί διαφορά ασφαλείας 44 βαθμών (187 έναντι 143), ενώ ο Μίκελσεν έπεται με 95 και οι Όστμπεργκ - Χίρβονεν έχουν 66 και 62 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον, οι οδηγοί κοιτάζουν το επόμενο Ράλι στο καλεντάρι, που είναι εκείνο στην Γερμανία το διάστημα 21-24 Αυγούστου και είναι το ένατο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ