WRC

Το πήρε το πρωτάθλημα η VW

WRC Rally Australia 2014
WRC Rally Australia 2014 VOLKSWAGEN

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Αυστραλίας. Η Volkswagen κυριάρχησε στο Κοφς Χάρμπουρ και εξασφάλισε τον τίτλο στους κατασκευαστές (videos).

Απλά κυριάρχησε η Volkswagen στην Αυστραλία... Η γερμανική ομάδα έκανε για πρώτη φορά στη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 1-2-3 και εξασφάλισε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αναδείχθηκε νικητής και βρίσκεται μια νίκη μακριά από ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ο έτερος διεκδικητής Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, αλλά τουλάχιστον πήρε τους βαθμούς της powerstage. Τρίτος ήταν ο Αντρέας Μίκελσεν επίσης με το Polo WRC.

Ο Κρις Μικ (Citroen) κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση παρά την ποινή ενός λεπτού που δέχθηκε το Σάββατο (13/9) γιατί παρέλειψε μια στροφή, αφήνοντας πέμπτο τον Μίκο Χίρβονεν (M-Sport). Ο Νεοζηλανδός Χέιντεν Πάντον εξασφάλισε την πέμπτη θέση με τη Hyundai. Ο Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ επικράτησε στη WRC 2 με το Ford Fiesta.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Γαλλίας(3-5/10) που διεξάγεται στην Αλσατία για 5η συνεχόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά η γενέτειρα του Σεμπαστιάν Λεμπ, το Αγκανό, δεν είναι το... ορμητήριο των ομάδων. Την τιμή έχει η πόλη Σαβέρν.

Οι καλύτερες στιγμές του Ράλι Αυστραλίας:

Το πανηγυρικό video της VW:

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ