WRC

Το εκπληκτικό "αντίο" του Χίρβονεν

Το εκπληκτικό "αντίο" του Χίρβονεν

O Mίκο Χίρβονεν ανακοίνωσε πως το Ράλι Ουαλίας/Μ.Βρετανίας θα είναι ο τελευταίος αγώνας του στο WRC μετά από 13 χρόνια. Μέσω ενός video αποχαιρέτησε την καριέρα του (video).

Το Ράλι Ουαλίας/Μεγάλης Βρετανίας θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Μίκο Χίρβονεν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Ο Φινλανδός ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

" Ταξίδεψα σε ολόκληρο τον κόσμο, γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους, αγάπησε κάθε αγώνα, κάθε μάχη που είχα με αντιπάλους ορισμένους εξαιρετικούς οδηγούς. Κέρδισα ορισμένους αγώνες, έχασα άλλους, πάντοτε θα θυμάμαι αυτές τις στιγμές μέχρι το τέλος της ζωής μου με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου", δήλωσε ο 34χρονος που έκανε ντεμπούτο το 2002 με το Subaru Impreza WRC στην Ουαλία.

Τέσσερις φορές ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον ανίκητο συνδυασμό Σεμπαστιάν Λεμπ-Citroen. Το 2009 βρέθηκε ένα βαθμό μακριά από τον τίτλο με το Ford Focus WRC.

Η αποχώρηση της Ford από το WRC τον οδήγησε στη Citroen ως διάδοχο του Λεμπ. Ένα χρόνο στην ίδια ομάδα, το 2012, ο Χίρβονεν αναδείχθηκε νικητής στην Πορτογαλία για να ακυρωθεί. Πήρε τελικά τη νίκη στη Σαρδηνία με το DS3 WRC.

Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη του σε ράλι, δεκαπέντε στο σύνολο, ανάμεσα τους και η επικράτηση του στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2009 για την 50η νίκη της Μ-Sport.

Στην ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον επέστρεψε φέτος μαζί με τον πιστό του συνοδηγό, Γιάρμο Λέχτινεν. Μόλις δύο βάθρα για το φινλανδικό δίδυμο φέτος. Αποχωρεί από το WRC δίχως παγκόσμιο τίτλο.

Το video με το οποίο ο Χίρβονεν έχει κάθε λόγο να γιορτάσει την καριέρα του:

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ