WRC

Το τρομερό ρεκόρ του Meeke στη Φινλανδία

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Finland (FIN) -  WRC 28/07/2016 to 31/07/2016 - PHOTO :  @World
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Finland (FIN) - WRC 28/07/2016 to 31/07/2016 - PHOTO : @World @WORLD

Πολλά ήταν τα... κατορθώματα του Kris Meeke στο Ράλι Φινλανδίας. Από το ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας μέχρι τη διπλή νίκη στη θρυλική Ouninpohja...

Πολλά ήταν τα... κατορθώματα του Kris Meeke στο Ράλι Φινλανδίας. Πέρα από τη νίκη που πέτυχε στο μπάκετ του Citroen DS3 WRC και το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Βρετανός και μόλις ο έκτος μη Σκανδιναβός που νικά τον αγώνα, ο 37χρονος οδηγός της Abu Dhabi Total WRT έχει να καυχιέται για άλλα δυο εντυπωσιακά κατορθώματα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

To πρώτο και σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι σημείωσε ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας στην 65χρονη ιστορία του αγώνα με 126,61 km/h! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 125,44km/h και το είχε από τον αγώνα του 2015 ο Jari-Matti Latvala με το Volkswagen Polo R WRC.

Το φετινό Ράλι Φινλανδίας ή "Φινλανδικό Grand Prix", όπως το αποκαλούν, ήταν ο ταχύτερος αγώνας στην ιστορία του WRC! Tου χρόνου (2017), που θα κάνουν το ντεμπούτο τους τα νέα αγωνιστικά τα οποία θα διαθέτουν ακόμα καλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερη ιπποδύναμη, το ρεκόρ του Meeke είναι πολύ πιθανό να καταρριφθεί...

Το δεύτερο είναι η φοβερή και τρομερή εμφάνισή του στη θρυλική ειδική Ouninpohja. Ο Βρετανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα από την ταχύτερη ειδική του Πρωταθλήματος που διεξήχθη το Σάββατο 30/7.

Στο πρώτο πέρασμα μάλιστα από τη μήκους 33 χιλιομέτρων ειδική, ο Meeke ήταν 13,4 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Jari-Matti Latvala που σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο! Και στο δεύτερο πέρασμα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μόνο που αυτή τη φορά η διαφορά του από τον Φινλανδό οδηγό της Volkswagen ήταν μικρότερη - στα 5,8"!

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Finland (FIN) -  WRC 28/07/2016 to 31/07/2016 - PHOTO :  @World
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Finland (FIN) - WRC 28/07/2016 to 31/07/2016 - PHOTO : @World @WORLD

Η ξεχωριστή νίκη και το "Ιερό Δισκοπότηρο"

" Στον δρόμο προς την Ouninpohja δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω χρόνο σε σχέση με τον Jari-Matti. Πέρσι, νόμιζα ότι έκανα την τέλεια ειδική και ήταν ταχύτερος κατά έξι δευτερόλεπτα από μένα. Το θυμόμουν αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι καλύτερο. Όταν τερμάτισα ήξερα ότι έκανα καλή εδική. Σκέφτηκα πως αν με κερδίσει θα απογοητευτώ, αλλά δεν περίμενα ότι η διαφορά μας θα ήταν τόσο μεγάλη (13,4")", ανέφερε ο Meeke και πρόσθεσε: " Είναι λίγο τρελό! Η Φινλανδία είναι το σπίτι των αγώνων Ράλι και η Ouninpohja είναι το 'Ιερό Δισκοπότηρο' των ειδικών διαδρομών. το να νικάς τον αγώνα και τη συγκεκριμένη ειδική με τον τρόπο που το κάναμε είναι απίστευτο. Το διασκέδασα σα μικρό παιδί, ήταν κάτι εξαιρετικό".

Η αίσθηση που αφήνει η νίκη στη Φινλανδία και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν της κατάκτησης του Πρωταθλήματος, σημειώνει ο Meeke. " Στόχος μου είναι να κατακτήσω το Πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι εδώ πετύχαμε κάτι ξεχωριστό και θα μας πάρει λίγες μέρες μέχρι το εμπεδώσουμε. Όταν ονειρεύεσαι ελπίζεις ότι το όνειρό σου μπορεί κάποια μέρα να γίνει πραγματικότητα, ποτέ όμως δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω με αυτόν τον τρόπο. Το να επικρατείς του Jari-Matti στο σπίτι του και να νικάς τον αγώνα με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι ξεχωριστό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Βαριές "καμπάνες" για τους πρατηριούχους που κλέβουν

Πάρκινγκ-πατέντα που τα "σπάει"! (video)

Σαουδάραβας τίναξε τη μπάνκα στον αέρα για δύο Bugatti

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ