WRC

Θρίαμβος Ogier στο ντεμπούτο του με την M-Sport!

Θρίαμβος Ogier στο ντεμπούτο του με την M-Sport!

Ο Γάλλος έφερε τη Ford μετά από χρόνια στην κορυφή. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα και για την Toyota που στην επιστροφή της στο WRC, είδε τον Latvala να τερματίζει δεύτερος στο μπάκετ του Yaris WRC.

Πριν καλά καλά προλάβει να προσαρμοστεί στο νέο του εργασιακό περιβάλλον ο Sebastien Ogier κατάφερε να πανηγυρίσει την παρθενική του νίκη με την M-Sport, στο μπάκετ του ολοκαίνουργιου Ford Fiesta WRC.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: M-SPORT, TOYOTA GAZOO

Για τέταρτηφορά στην καριέρα του -και μάλιστα συνεχόμενη- ο Γάλλος σούπερ σταρ των αγώνων Ράλι φεύγει νικητής από το Monte Carlo, χαρίζοντας στην νέα του ομάδα μια υψίστης σημασίας νίκη την οποία ο Malcolm Wilson και η παρέα του αναζητούσαν από τον Νοέμβρη του 2012 και το Ράλι Μ. Βρετανίας!

Θρίαμβος Ogier στο ντεμπούτο του με την M-Sport!

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρότι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα έχοντας μια έξοδο που του κόστισε αρκετά δευτερόλεπτα και θέσεις στη γενική κατάταξη (9ος) κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να ανακάμψει και να πάρει τα ηνία το Σάββατο το απόγευμα από τον Thierry Neuville που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν απλησίαστος έχοντας θρονιαστεί στην πρώτη θέση.

Θρίαμβος Ogier στο ντεμπούτο του με την M-Sport!

Ο 28χρονος Βέλγος είχε χτίσει μια διαφορά της τάξης των 51 δευτερολέπτων και φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί για τη νίκη μέχρι τη στιγμή που έσπασε η ανάρτηση του Hyundai i20 Coupe WRC όταν χτύπησε κάπου σε μια μικροέξοδο που είχε στην SS13 -την τελευταία του Σαββάτου- με αποτέλεσμα να γίνουν... σμπαράλια οι ελπίδες του για νίκη.

Με το δεξί ξεκίνησε αυτή τη νέα εποχή του WRC η Toyota στην επανεμφάνισή της στο σπορ έπειτα από 19 χρόνια. Ο Jari-Matti Latvala, στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, κατάφερε να φέρει το Yaris WRC στη δεύτερη θέση έπειτα από εξαιρετικό αγώνα εκμεταλλευόμενος στο τέλος τα μηχανικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Fiesta WRC του Ott Tanak, που επίσης ήταν εξαιρετικός, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Θρίαμβος Ogier στο ντεμπούτο του με την M-Sport!

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Dani Sordo με το i20 Coupe WRC, ενώ πέμπτος ήταν ο Craig Breen που βρέθηκε στο μπάκετ ενός DS3 WRC προηγούμενης γενιάς.

Νικητής της Power Stage αναδείχθηκε ο Thierry Neuville (τερμάτισε τελικά στη 15η θέση της γενικής), με τους Stephane Lefebvre, Juho Hanninen, Elfyn Evans και Dani Sordo να συμπληρώνουν την πεντάδα των οδηγών που πήραν τους επιπλέον βαθμούς. Θυμίζουμε ότι από φέτος οι πέντε πρώτοι της Power Stage μοιράζονται έξτρα βαθμούς (5, 4, 3, 2, 1), αντί για τους τρεις που ίσχυε μέχρι πέρσι.

Δυστυχώς η νέα εποχή του WRC με τα πιο ισχυρά αγωνιστικά αμαυρώθηκε από το θάνατο ενός Ισπανού θεατή στην SS1 που παρασύρθηκε από το Hyundai του Hayden Paddon.

Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό, οι οργανωτές όπως ήταν φυσικό θορυβήθηκαν και αντιμετώπισαν με πολύ μεγαλύτερη προσοχή το θέμα της ασφάλειας των θεατών. Για λόγους ασφαλείας, μάλιστα, προχώρησαν στην ακύρωση της SS16 κατά μήκος της οποίας είχαν συγκεντρωθεί πολλοί θεατές, αρκετοί από τους οποίους σε επικίνδυνα σημεία.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στη Σουηδία από τις 9 έως και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

Τελική κατάταξη

  1. S. Ogier / Ford Fiesta WRC / 4:00:03.6
  2. J. M. Latvala / Toyota Yaris WRC / +2:15.0
  3. O. Tanak / Ford Fiesta WRC / +2:57.8
  4. D. Sordo / Hyundai i20 Coupe WRC / +3:35.8
  5. C. Breen / Citroën DS3 WRC / +3:47.8
  6. E. Evans / Ford Fiesta WRC / +6:45.0
  7. A. Mikkelsen / Škoda Fabia R5 / +9:32.7
  8. J. Kopecky / Škoda Fabia R5 / +12:58.1
  9. S. Lefebvre / Citroën C3 WRC / +14:43.8
  10. B. Bouffier / Ford Fiesta R5 / +16:09.4

Βαθμολογία οδηγών

  1. S. Ogier - 25
  2. J.M Latvala - 18
  3. O. Tanak - 15
  4. D. Sordo - 13
  5. C. Breen - 10
  6. E. Evans - 10
  7. A. Mikkelsen - 6
  8. S. Lefebvre - 6
  9. T. Neuville - 5
  10. J. Kopecky - 4
  11. J. Hänninen - 3
  12. B. Bouffier - 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. M-Sport World Rally Team - 40
  2. Toyota Gazoo Racing WRC - 24
  3. Hyundai Motorsport - 20
  4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team - 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Ignis 1.2 DualJet 90PS 2WD
Όλες οι νέες τιμές των ΙΧ στον υπολογιστή σας!
Αποκάλυψη για την 2017 Yamaha YZR-M1 [photos+video]
Αυτή είναι η τάξη του WRC για το 2017 [photos]
2017 Opel Crossland X: Ο μικρός αδερφός του Mokka X [video]
Οδηγούμε το επανασχεδιασμένο 2017 Lexus IS 300h






TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ