WRC

Θρήνος για τον Βάλντεγκαρντ

Θρήνος για τον Βάλντεγκαρντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρονών ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στα ράλι, ο Σουηδός Μπγιορν Βάλντεγκαρντ. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό (videos).

Η παρέα των Θεών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι έγινε φτωχότερη μετά το θάνατο του Μπγιορν Βάλντεγκαρντ. Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής το 1979 έφυγε από τη ζωή το πρωί σε ηλικία 71 ετών. Έπασχε από καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Ο θρυλικός Σουηδός αγαπούσε ιδιαίτερα το Ράλλυ Ακρόπολις, νίκησε μόλις δύο φορές το 1977 και το 1979 μετά από χρόνια προσπαθειών, αλλά η καρδιά του ανηκε στο Ράλι Σαφάρι. Εκεί επέστρεφε συχνά μόλις αποχώρησε μια και καλή από τους αγώνες το 1992.

Κατέκτησε 16 νίκες σε 95 συμμετοχές και πήρε τον τίτλο το 1979 με διαφορά ενός βαθμού από τον Φινλανδό Χάνου Μίκολα. Οδήγησε τα θρυλικότερα αυτοκίνητα και κέρδισε με αυτά, την Porsche 911, τη Lancia Stratos, το Ford Escort και το Toyota Celica. Με ένα GT4 συμμετείχε για τελευταία φορά στο Ακρόπολις το 1988.

Θρήνος για τον Βάλντεγκαρντ

Παρέμεινε ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 2011 αναδείχθηκε νικητής σε ράλι κλασικών αυτοκινήτων στην Αφρική σε ηλικία 68 ετών πίσω από το τιμόνι μιας Porsche 911.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ