WRC

Τέταρτο σερί Πρωτάθλημα για Ogier!

Τέταρτο σερί Πρωτάθλημα για Ogier!

Νίκησε στην Καταλωνία Sebastien Ogier και εξασφάλισε μαθηματικά τον τέταρτο σερί τίτλο του δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα WRC.

Στο κλειστό κλαμπ των οδηγών που έχουν κατακτήσει τέσσερα ή και παραπάνω Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι ανήκει από την Κυριακή 16/10 ο Sebastien Ogier.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen εξασφάλισε μαθηματικά τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του μετά την νίκη του στον αγώνα της Καταλώνιας - την πέμπτη του στη φετινή σεζόν- και ενώ απομένουν δύο Ράλι για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Dani Sordo με Hyundai i20 WRC ενώ τρίτος ήταν ο Thierry Neuville, επίσης με Hyundai.

Ήταν μια δύσκολη αλλά φανταστική σεζόν. Το να κατακτάς το Πρωτάθλημα δύο αγώνες πριν το τέλος είναι εξαιρετικό. Δεν μπορούσα να περιμένω κάτι παραπάνω”, δήλωσε περιχαρής ο 32χρονος οδηγός που μαζί με τους Φινλανδούς θρύλους Juha Kankkunen και Tomi Makinen είναι οι μόνοι με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ένας άλλος Γάλλος, ο Sebastien Loeb, με εννιά τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους.

Julien Ingrassia (F), Sébastien Ogier (F)
Volkswagen Polo R WRC (2016)
WRC Rally Catalunya 2016
Photo: Daniel Roeseler
Julien Ingrassia (F), Sébastien Ogier (F) Volkswagen Polo R WRC (2016) WRC Rally Catalunya 2016 Photo: Daniel Roeseler VOLKSWAGEN

Ο Ogier ακολουθεί πιστά τα χνάρια του συμπατριώτη του έχοντας νικήσει τα 37 από τα 108 Ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα οποία έχει αγωνιστεί. Ο Loeb είναι ο πολυνίκης του σπορ με 78 νίκες σε 169 αγώνες. Οι δυο τους έχουν επιβάλλει το νόμο τους στο WRC τα τελευταία 13 χρόνια...

Για τη Volkswagen τέλος που βρίσκεται μια ανάσα από ένα ακόμα νταμπλ, το τέταρτο σερί, αυτή ήταν η 41η νίκη της ιστορίας της στo WRC.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει η Citroen με 96 νίκες, ακλυθούμενη από τη Ford (82) και τη Lancia (73).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Τα ρόστερ των ομάδων για το 2017
Αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier
To Toyota Yaris WRC με λογότυπα της Microsoft!
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ