WRC

Τα ρόστερ των ομάδων για το 2017

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Monte Carlo (FRA) -  WRC 18/01/2016 to 24/01/2016 - PHOTO :  @World
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Monte Carlo (FRA) - WRC 18/01/2016 to 24/01/2016 - PHOTO : @World @WORLD

Αυτοί είναι οι εκλεκτοί που θα προσπαθήσουν να "τιθασεύσουν" τη νέα, πιο άγρια γενιά των WRCars. Τα ρόστερ των ομάδων για το 2017.

Η απόφαση του Thierry Neuville να βάλει την υπογραφή του στο νέο διετές συμβόλαιο που του πρότεινε η Hyundai, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα ρόστερ των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν.Πριν πει το "ναι" στους κορεάτες, ο Βέλγος είχε συζητήσεις τόσο με την Citroen όσο και με την Toyota.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μαζί με τους Dani Sordo και Hayden Paddon που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα για άλλα δύο χρόνια θα συνθέσουν το ρόστερ της Hyundai σε αυτήν την νέα εποχή του WRC.

Μέχρι πρότινος ο Neuville δεν είχε οδηγήσει το νέο i20 WRC καθώς η παραμονή του στην ομάδα δεν ήταν σίγουρη. Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται σύντομα να βρεθεί στο μπάκετ του νέου αγωνιστικού για να πάρει μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητές του.

Χωρίς αλλαγές και το ρόστερ της Citroen, που επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς του χρόνου, με τον έμπειρο Kris Meeke (υπέγραψε πέρσι 3ετές συμβόλαιο) να πλαισιώνεται από τους Craig Breen και Stephane Lefebvre που υπέγραψαν μέχρι και το 2018, όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι, οι οποίο θα ξεκινήσουν τη σεζόν με δύο αγωνιστικά για να φτάσουν πιθανότατα μέχρι το Μαϊο στις τρεις συμμετοχές. Σε επιλεγμένα Ράλι θα αγωνιστεί και ο χρηματοδότης της ομάδα και πρόεδρος της Abu Dhabi Racing, Khalid Al-Qassimi.

Στη Volkswagen, που αποτελεί την πρώτη δύναμη τα τελευταία χρόνια στο χώρο, εκκρεμότητες δεν υπάρχουν, με τους Ogier, Mikkelsen και Latvala να συνεχίζουν μαζί και την επόμενη σεζόν.

H M-Sport που "τρέχει" το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ford, δεν έχει οριστικοποιήσει το ρόστερ της με τον Eric Camilli να έχει πολύ καλές πιθανότητες παραμονής.

Η Toyota, τέλος, που επιστρέφει μετά από απουσία πολλών ετών στο WRC, θα εμπιστευτεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους Φινλανδούς Juho Hanninen - Esapekka Lappi.

Η... τάξη του 2017

Volkswagen: Sebastien Ogier, Andreas Mikkelsen, Jari-Matti Latvala

Hyundai: Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo

Citroen: Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre

M-Sport: Eric Camilli (;), (;)(;)

Toyota: Juho Hanninen (;), Esapekka Lappi (;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier
To Toyota Yaris WRC με λογότυπα της Microsoft!
Εντυπωσιακό το Hyundai i20 WRC 2017
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ