WRC

Στο τέλος κερδίζει ο Οζιέ

Στο τέλος κερδίζει ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ οδήγησε σαν... τρελός για να πλησιάσει τον τιμέιτ του, Αντρέας Μίκελσεν και στην τελευταία ειδική ο Νορβηγός του χάρισε τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας (video).

Ο Αντρέας Μίκελσεν (Volkswagen) κρατούσε στα χέρια του τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο WRC στο ίδιο αγώνα με την πέμπτη θέση. Ο Νορβηγός οδηγός δεν ήταν τυχερός, "κόλλησε" στο χιόνι στην Power Stage για 30 δευτερόλεπτα.

Έπεσε στην 3η θέση και ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen) που είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί πίσω του με διαφορά τριών δευτερολέπτων, επωφελήθηκε και πανηγύρισε την 26η νίκη του. Τον ίδιο αριθμό νικών έχει και ο σπουδαίος Κάρλος Σάινθ.

"Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτή τη νίκη. Ήμουν ταχύτερος από κάθε άλλο οδηγό σε αυτό τον αγώνα, αλλά η θέση εκκίνηση μους ήταν κακή. Είναι ένα απίστευτο φινάλε σε ένα σπουδαίο αγώνα. Ένα ευτυχισμένο τέλος, αν θέλετε".

Ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai) προηγούνταν στον αγώνα μέχρι και το Σάββατο (14/2). Τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Οζιέ σε απόσταση 6.4 δευτερολέπτων . "Ας το θεωρήσουμε καμπανάκι για την ομάδα και ελπίζω να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση συχνότερα". Ο Βέλγος πήρε και το βραβείο στο Colin's Crest το Σάββατο, κάνοντας μεγαλύτερο άλμα από τον Μίκελσεν.

Ο Μίκελσεν ήταν απαρηγόρητος και ξέσπασε σε λυγμούς κατά την επιστροφή του στο service park. "Προσπαθήσαμε, αυτό είναι το σημαντικό. Μακάρι να έχουμε περισσότερη τύχη την επόμενη φορά".

Η κακή στιγμή του Μίκελσεν:

Το Ράλι Σουηδίας είναι ο μοναδικός αγώνας του WRC που διεξάγεται σε χιόνι. Τώρα το πρωτάθλημα μεταφέρεται στο Μεξικό (5-8/3) για τον πρώτο χωμάτινο αγώνα.

Βαθμολογία οδηγών

1.Σεμπαστιάν Οζιέ 53β.

2.Τιερί Νεβίλ 30

3.Αντρέας Μίκελσεν 30

4.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα 19

5.Έλφιν Έβανς 14

6.Μαντς Όστμπεργκ 14

7.Οτ Τάνακ 12

8.Κρις Μικ 10

9.Χέιντεν Πάντον 10

10.Ντάνι Σόρδο 8

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.Volkswagen 68β.

2.Hyundai 57

3.M-Sport 37

4.Citroen 24

5.Jipocar 12

6.FWRT 1

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ