WRC

Στη μνήμη του Κόλιν Μακρέι

Στη μνήμη του Κόλιν Μακρέι

Ο Αντρέας Μίκελσεν "πέταξε" φέτος στα 41 μέτρα στο Colin's Crest, το σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι λάτρεις της ταχύτητας στο Ράλι Σουηδίας. Η ιστορία πίσω από το άλμα-φόρο τιμής στον Σκωτσέζο οδηγό (videos).

Κάθε χρόνο οι Νορβηγοί διασχίζουν τα σουηδικά σύνορα και κατασκηνώνουν σε μια παγωμένη λίμνη. Στο διπλανό δρόμο διεξάγεται η διάσημη ειδική διαδρομή Βαργκάσεν στο Ράλι Σουηδίας.

Θέλουν να βρίσκονται κοντά για να παρακολουθήσουν το highlight του αγώνα, το άλμα στο Colin's Crest. Φέτος είχαν απλώσει μια νορβηγική σημαία για να υποδεχθούν τον Αντρέας Μίκελσεν.

Ο οδηγός της Volkswagen, τον οποίο λατρεύει το γυναικείο κοινό, οδηγούσε φλατ άουτ και πραγματοποίησε άλμα μήκους 41 μέτρα. Πιθανότατα η νίκη στο Colin's Crest είναι δική του, αν και οι οδηγοί θα ξαναπεράσουν από το ίδιο σημείο, αφού η ειδική Βαργκάσεν είναι επαναλαμβανόμενη (UPDATE: Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai πήρε το ρεκόρ με 44 μέτρα και ο Βέλγος προηγείται στον αγώνα).

Μετά τον πρόωρο θάνατο του Κόλιν Μακρέι σε δυστύχημα με το ελικόπτερο το 2007, οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Σκωτσέζου οδηγού, τον θεαματικότερο όλων. Έτσι δημιούργησαν το Colin's Crest και θεσμοθέτησαν το βραβείο για τον οδηγό που θα έκανε το μεγαλύτερο άλμα.

Πέρα από τους Νορβηγούς εκατοντάδες θεατές αψηφούν τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κατασκηνώνουν στη θέση τους την προηγούμενη του αγώνα.

Ο Μίκο Χίρβονεν που αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2014 είχε παραδεχθεί πως αναμονή για το Colin's Crest δεν έχουν μόνο οι θεατές, αλλά και οι ίδιοι οδηγοί.

" Για το Colin's Crest οδηγείς φλατ άουτ, στα 120 ή 130 χλμ/ώρα, αλλά πιθανότατα χρειάζεται να συγκρατηθείς πριν από το άλμα, προκειμένου να είσαι σίγουρος πως το αυτοκίνητο δεν θα γλιστρήσει ώστε να διατηρήσεις τη σωστή γραμμή ίσια στον αέρα".

Ο Μίκελσεν γύρισε video για τη Volkswagen πριν από την έναρξη του αγώνα και περιγράφει στον συνοδηγό του όλες τις κινήσεις. Αξίζει να το δείτε:

Το φετινό άλμα στα 41 μέτρα ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών που έχει ο Σεμπαστιάν Οζιέ από το 2013. " Αυτό είναι το καλύτερο μέρος που θα συνιστούσα σε έναν θεατή να παρακολουθήσει και κάθε χρόνο έρχονται φίλοι μου στη Σουηδία για να παρακολουθήσουν τα άλματα στο Colin's Crest", δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Έδωσε συγχαρητήρια στον Μίκελσεν για την επικράτηση του.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ