WRC

Ράλι Αργεντινής: New Zealand Story...

Ράλι Αργεντινής: New Zealand Story...

Ιστορία έγραψε στην Αργεντινή ο Hayden Paddon καθώς έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός οδηγός που νικά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο 29χρονος οδηγός που είχε πάρει την πρωτοπορία μετά το ατύχημα του Jari-Matti Latvala κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, τα χρειάστηκε την Κυριακή όταν κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις αλλαγές ταχυτήτων στο νέο Hyundai i20 WRC έδωσαν τη δυνατότητα στον Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC)να μειώσει τη διαφορά από τα 30 δευτερόλεπτα στα 2,6 στο τέλος της προτελευταίας ειδικής του αγώνα.

Στην Power Stage, ωστόσο, ο Paddon ήταν εκπληκτικός, οδήγησε σα να μην υπάρχει αύριο και κατάφερε να πάρει τόσο την ειδική ("έριξε" 11,2" στον Dani Sordo που ήταν 2ος στην ειδική και11,7" στον Ogier)όσο φυσικά και τη νίκη, που ήταν η παρθενική του στοWRC.

Αυτή ήταν παράλληλα η πρώτη νίκη για το νέοi20 WRC και η δεύτερη της Hyundai άμα τη επιστροφή της στο Πρωτάθλημα το 2014 (είχε προηγηθεί η νίκη του Thierry Neuville στη Γερμανία το 2014).

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έδωσα τα πάντα σε αυτήν την τελευταία ειδική! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ειδικά στους συμπατριώτες μου στη Νέα Ζηλανδία. Προετοιμαζόμουν εδώ και τρεις εβδομάδες γι’ αυτήν την ειδική. Στο παρελθόν οι σφιχτές και γεμάτες στροφές ειδικές δεν μου ταίριαζαν. Δεν πίστευα ότι θα είχαμε της ευκαιρία, αλλά σήμερα οδήγησα τέρμα γκάζι. Θα έρθουν περισσότερες νίκες με αυτό το αυτοκίνητο”, σχολίασε πανευτυχής ο Paddon.

Από την άλλη, τα σκληροτράχηλα εδάφη της Αργεντινής αποδεικνύονται για πολλοστή φορά αφιλόξενα για τον Ogier, καθώς ο Γάλλος Πρωταθλητής δεν έχει καταφέρει ποτέ να νικήσει τον συγκεκριμένο αγώνα στις επτά φορές που έχει πάρει μέρος στο εν λόγω Ράλι. Αξίζει δε να σημειωθεί πως αυτός είναι και ο μοναδικός αγώνας του καλεντάριπου ο 32χρονος τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητήςδεν έχει νικήσει ποτέ! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andrea Mikkelsen.

Η τελική κατάταξη

1) H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:40:52.9
2) S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +14,3
3) A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:05.2
4) D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:17.1
5) M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.7
6) T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +9:29.5
7) M. Ligato / R. Garcia (Citroën DS3 WRC) +9:39.2
8) E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +10:16.0
9) H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +10:48.5

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανά εταιρεία! (UPD)
Οι περιπέτειες των αδερφών Καρακώστα στο "αφιλόξενο" Assen
Eξωδικαστικός συμβιβασμός για τη VW στις ΗΠΑ




TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ