WRC

Ποινή στον Οζιέ για την Power Stage στο Μεξικό

Ποινή στον Οζιέ για την Power Stage στο Μεξικό

Το προβάδισμα που απέκτησε κερδίζοντας το Ράλι Μεξικού ο Σεμπαστιάν Οζιέ στην κορυφή της βαθμολογίας του WRC μειώθηκε από τους 9 στους 4 βαθμούς, καθώς ο Γάλλος δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για την τελευταία Ειδική Διαδρομή (Power Stage).

Η τιμωρία του Οζιέ βασίστηκε στον τρόπο που διέσχισε ένα σικέιν (δύο διαδοχικές στροφές). Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι παραβίασε το Road Book και απέκτησε ένα παράτυπο προβάδισμα. Ο δεύτερος χρόνος που σημείωσε στην Ειδική του χάρισε 4 βαθμούς - καθώς, θυμίζουμε, οι κανονισμοί προβλέπουν τη βαθμολόγηση των πέντε πρώτων πληρωμάτων της τελευταίας Ειδικής κάθε αγώνα του WRC.

Η ποινή 10 δευτ. στον Οζιέ στην Power Stage δεν στέρησε μόνο τους 4 βαθμούς από εκείνον, αλλά ανέβασε τον Τιερί Νεβίλ στην 5 θέση της Ειδικής, με αποτέλεσμα ο Βέλγος, δεύτερος της βαθμολογίας, να κερδίσει έναν επιπλέον βαθμό. Ένας ακόμα βαθμός, επίσης, αποδόθηκε και στους Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Αντρέας Μίκελσεν και Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η M-Sport άσκησε έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών, και ο Οζιέ είπε: «Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη, διότι δεν ήταν επουδενί εσκεμμένο. Πριν την Ειδική, εγώ ήμουν που ζήτησα διευκρινίσεις σχετικά με τις επιπτώσεις αν ακουμπούσε κανείς τη μπαριέρα στο σημείο αυτό.

"Πάντοτε είμαι ο πρώτος που προσπαθεί να αγωνιστεί με ίσους όρους και ήθελα να υπήρχε μια ξεκάθαρη εξήγηση γι’ αυτό το θέμα. Είπα στον Ζουλιέν (σ.σ.: Ινγκρασιά, συνοδηγό του) να εισηγηθούμε στους οργανωτές να βάλουν νερό στις μπαριέρες [για να γίνουν βαρύτερες]. Εύχομαι να είχα κάνει κάτι τέτοιο.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αποδείξουμε από τα δεδομένα της τηλεμετρίας ότι δεν κερδίσαμε πολύ χρόνο από αυτό - είναι μάλλον ένα ή το πολύ δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Για μένα, αυτή η ποινή 10 δευτερολέπτων δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική αυτού που συνέβη", κατέληξε ο Γάλλος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανανεωμένη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, μετά την ποινή στον Σεμπαστιάν Οζιέ:

Ποινή στον Οζιέ για την Power Stage στο Μεξικό
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ