WRC

Παρέσυρε θεατή ο Latvala!

Παρέσυρε θεατή ο Latvala!

Ο Latvala παρέσυρε και τραυμάτισε έναν θεατή και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από έναν αγώνα του Πρωταθλήματος, με αναστολή.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν για τον Jari-Matti Latvala στο Ράλι Monte-Carlo. Ο Φινλανδός εγκατέλειψε το Σάββατο, μετά την 11η ειδική διαδρομή, καθώς δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο ελέγχου χρόνου της επόμενης ειδικής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Αυτό συνέβη διότι κατά την 11η ειδική έπεσε σε χαντάκι με αποτέλεσμα να σπάσει την ανάρτηση του Polo R WRC. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό αλλά το ότι προσπαθώντας να βγει από το χαντάκι και να επιστρέψει στη διαδρομή, παρέσυρε έναν θεατή!

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο άνδρας που στάθηκε πολύ τυχερός καθώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το πλήρωμα της Volkswagen δεν σταμάτησε ως όφειλε στο σημείο του ατυχήματος για να δει αν ο άνθρωπος που παρασύρθηκε χρειάζεται κάποια βοήθεια, ήταν αρκετό ώστε οι αγωνοδίκες που εξέτασαν το video του περιστατικού, να τιμωρήσουν τους Latvala - Anttila με αποκλεισμό από έναν από τους επόμενους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος.

Η εν λόγω ποινή είναι με αναστολή και θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που το πλήρωμα παραβιάσει εκ νέου κανονισμό του αγωνιστικού κώδικα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πέραν αυτής της ποινής τους επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

“Εγώ και ο συνοδηγός μου αποδεχόμαστε την απόφαση των αγωνοδικών. Η ασφάλεια των θεατών και των συμμετεχόντων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε αγώνα. Ο Miikka και εγώ δεν έχουμε απολύτως καμία αμφιβολία γι' αυτό. Λυπούμαστε πολύ για το συμβάν και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Παράλληλα, είμαστε χαρούμενοι που ο θεατής χτυπήθηκε ελαφρά και δεν συνέβη τίποτα πιο σοβαρό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο 30χρονος οδηγός.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

VIDEO: Θρίαμβος Ogier στο Monte

VIDEO: Εκτός ο Meeke, φουλ για νίκη ο Ogier

VIDEO: Θρίλερ στο Monte-Carlo!

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ