WRC

Οι βασικοί υποψήφιοι οδηγοί για την Toyota

Οι βασικοί υποψήφιοι οδηγοί για την Toyota

Οι προετοιμασίες της Toyota ενόψει της επιστροφής της στο WRC από το 2017 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Το νέο Yaris WRC δοκιμάζεται εντατικά σε χώμα και άσφαλτο και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota GAZOO Racing.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στους οδηγούς που θα στελεχώσουν την ομάδα. Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχει "κλείσει" το θέμα, αλλά πριν συμβεί αυτό ο Tommi Makinen θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία, στα κεντρικά της Toyota, για να οριστικοποιηθεί το πλάνο.

«Το θέμα των οδηγών έχει να κάνει με τι ακριβώς ζητάμε. Κοιτάμε για το 2017 ή για το μέλλον; Αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε με μεγάλη προσοχή με το εργοστάσιο και θα πάρουμε μαζί την απόφαση», σχολίασε ο Φινλανδός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Makkinen, πάντως, έχει ετοιμάσει μια λίστα η οποία περιλαμβάνει κυρίως νέους και ταλαντούχους οδηγούς. «Μπορώ να σας πω ονόματα: υπάρχει ο Elfyn Evans (27 χρόνων), o Ott Tanak (28 ετών), o Esapekka Lappi (25 ετών), o Teemu Suninen (22 ετών) και ο Pontus Tidemand (25 ετών)», είπε χαρακτηριστικά.

Από τους προαναφερθέντες εμπειρία από WRC έχουν οι Evans και Tanak, με τους Lappi, Suninen και Tidemand να έχουν διακιρθεί σε μικρότερες κατηγορίες. Ο Juho Hanninen που έχει επωμιστεί το βάρος της εξέλιξης του Yaris WRC αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, σύμφωνα με τον Makkinen.

«Ο Juho θα ήταν καλός στο να μαθαίνει και να αναλύει κάθε αγώνα. Γνωρίζει καλά το αυτοκίνητο, έχει κάνει όλες τις δοκιμές και μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι το 2018». Μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει δοκιμές και ο Mikko Hirvonen ο οποίος όμως δεν πρόκειται να επιστρέψει στο WRC, καθώς έχει εστιάσει στους αγώνες cross-country με την X-Raid.

Περί στόχων

Το αρχικό πλάνο της ομάδας ήταν να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα με τρία αγωνιστικά, αλλά αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι στους πρώτους αγώνες του 2017 να "κατεβάσει" δύο Yaris WRC.

«Ως ομάδα έχουμε οργανωθεί για να μπορούμε να υποστηρίξουμε τρία αγωνιστικά, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να κατασκευάσεις και να έχεις τρία αγωνιστικά από την αρχή. Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις με δύο και μετά από δύο-τρεις αγώνες να μπει και το τρίτο».

Οριοθετώντας τους στόχους για το 2017, ο Makkinen είπε: «Η πρώτη σεζόν είναι για να μάθουμε και να αναλύσουμε τους αγώνες. Θα έλεγα πως θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να νικήσουμε το 2018. Ο στόχος για του χρόνου είναι να δούμε το βάθρο όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται».

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ