WRC

O Μιχάλης Ζώτος αποχώρησε από την Toyota WRC

O Μιχάλης Ζώτος αποχώρησε από την Toyota WRC
GEORGIOS KOUTOS

Ο Μιχάλης Ζώτος αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Toyota WRC. Η δυσκολία στη συνεργασία με τον επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen φέρεται να είναι η αιτία.

Ο Μιχάλης Ζώτος αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της νεοσύστατης ομάδας της Toyota στο WRC, έξι μήνες πριν την επιστροφή της ιαπωνικής εταιρείας στο σπορ.

Η αιτία φέρεται να βρίσκεται στη δυσκολία της συνεργασίας του 49χρονου Έλληνα μηχανολόγου με το διοικητή της Toyota Gazoo Racing / WRC, Tommi Makinen, καθώς μαζί με τον Ζώτο αποχώρησαν και άλλα δύο μέλη της ομάδας.

Ο Μιχάλης Ζώτος δέχθηκε το καλοκαίρι του 2015 την πρόταση του Makinen να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Toyota WRC, για τη δημιουργία εκ του μηδενός του εργοστασίου στην απομακρυσμένη Puupola της φινλανδικής επαρχίας και για την κατασκευή του Yaris WRC.

Τον Μάρτιο, σε χρόνο ρεκόρ, το νέο ιαπωνικό rallycar ήταν έτοιμο, και ξεκίνησε χωρίς προβλήματα το εκτεταμένο του πρόγραμμα δοκιμών, που αναμένεται να ενταθεί τους προσεχούς μήνες, πριν την επιστροφή της Toyota στο WRC, στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο του 2017.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Jarmo Lehtinen, δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Autosport ότι το "διαζύγιο" του Μιχάλη Ζώτου με την Toyota Gazoo / WRC έγινε με φιλικούς όρους, και συνέχισε: " Η φιλοσοφία μας ήταν να έχουμε μια βασική ομάδα στον πυρήνα που να ασκεί τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή, και όχι ένα πρόσωπο. Έπρεπε να δώσουμε τίτλους και ο Μιχάλης πήρε αυτόν τον τίτλο, αλλά η αποχώρησή του δεν είναι ένα μεγάλο δράμα. Φυσικά, δεν είναι ποτέ καλό, και είμαστε αληθινά ευχαριστημένοι με όσα έκανε, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα εξακολουθούν να είναι σε τάξη", κατέληξε ο Φινλανδός πρώην συνοδηγός του Mikko Hirvonen.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Summer Regularity Rally 2016: "Καλοκαιρινή" νίκη των Κίκιζα - Δεσύλλα

"Βασιλιάς" της Μαδρίτης ο Pages!

Νέες δοκιμές για το VW Polo R WRC 2017

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ